In memoriam Giel Smout

“Zondag 17 november kregen wij het bericht dat ons oudste en erelid Giel Smout, na een kort ziekbed overleden was. Giel was voor “zijn Sc Welberg” een ware SCW-er.

Voor Sc Welberg was Giel een super vrijwilliger. Na zijn (korte) voetbal loopbaan, welke hij na een zware operatie moest staken, is Giel actief gebleven voor de club. Giel heeft vele functie binnen de vereniging bekleed , was elftalleider, vlagger, scheidsrechter, materiaalman, lijnentrekker etc. Daarnaast verzorgde Giel ook de jaarlijkse fancy-fair en het rad van fortuin en wist ook altijd wel de nodige prijzen bij elkaar te schooien, organiseren zat hem in het bloed.

Giel heeft jarenlang de functie van secretaris voor toen nog SCW bekleed, zijn kennis van de spelregels en inzicht in voetbalzaken was zeer groot. Menig strafzaak is door zijn argumentatie en vasthoudendheid hier door gewonnen. Ook heeft Giel met diverse voorzitters zich ingezet om voor zijn SCW een volwaardig sportpark op de Welberg te realiseren, dit liep steeds weer ergens mis of spaak, omdat de politiek dat toen niet zag zitten. Lintje wilde hij niet, zou hij niet accepteren, zijn inzet was voor de club en de mensen die hier konden voetballen. Ook was Giel de persoon die er als de kippen bij was om het damesvoetbal (toen het in 1970 toegestaan was) naar Welberg te halen en te promoten evenals het zaalvoetbal.

Super trots was hij 6 jaar geleden, dat hij als oudste lid samen met het jongste lid van Sc Welberg de officiële opening van sportpark ’t Zandbaantje mocht verrichten. Trots op de jongens van het 1e elftal die het kampioenschap binnenhaalde en promoveerde naar de 4e klasse. Samen met Riet was het vaste prik op zondag komen kijken naar de thuiswedstrijden van het 1e en dan omdat hij zo fanatiek was en het niet kon laten commentaar te geven tijdens de rust, vanaf zijn vertrouwde plekje, tegen de vouwwand in de kantine. De laatste tijd was hij minder aanwezig, het ging niet zo goed met zijn gezondheid en nu zal zijn plekje in de kantine voor altijd leeg blijven.

Aanstaande zaterdag nemen we afscheid van de persoon Giel Smout, die ruim 70 jaar lid van Sc Welberg was. Voor Riet, Ad, Guido en René en de overige familie heel veel sterkte met het afscheid. “

Door: Loes Baselier