In het Pietenpakhuis zijn alle kinderen welkom

STEENBERGEN – Niet iedereen weet het, maar midden in de Kaaistraat staat het Pietenpakhuis. Speciaal voor alle kinderen hadden de Pieten zaterdagmiddag de deuren wagenwijd open staan. Er was warme chocomel, heel veel pakjes en natuurlijk ook lekkere pepernoten.

Op de foto met Zwarte Piet

De hele middag kwamen kinderen samen met papa of mama, met opa’s en oma’s en broertjes en zusjes naar het Pietenpakhuis. De rode loper lag uit en binnen was het een drukte van jewelste. De Pieten gingen met iedereen die wilde op de foto. Voor een enkel kleintje net iets te spannend, maar voor anderen een ware belevenis. De Pieten deelden pepernoten uit en er waren een heleboel pakjes. Alle kinderen mochten meedoen aan een puzzeltocht. Cadeautjes, de staf en de mijter van Sinterklaas. Het paard en de stoomboot stonden op het formulier. Natuurlijk konden de kinderen niet alles in het Pietenpakhuis vinden, maar tijdens een rondrit in een treintje door het centrum, was veel meer te zien.

Waar is nou toch de mijter en misschien zien we ook het paard nog wel!

Daniël van zes en zijn zusje Elja van vijf zijn samen met hun papa naar het Pietenpakhuis gekomen. Binnen hebben ze al veel spullen kunnen afkruisen. Eenmaal in het treintje kijkt Daniël gespannen om zich heen. Elja zit vrolijk te babbelen. Ze heeft al aan de Pieten gevraagd of ze haar schoen vanavond mag zetten. En Piet zei ja! Plotseling komt een Piet vanachter een boom gesprongen. En ja hoor, hij heeft de staf van Sinterklaas en een veer in zijn handen. Snel kruisen de kinderen in de trein de vakjes af. Even verderop staat de volgende Piet met de mijter van de Sint. Alleen nog de stoomboot en het paard! Daniël hoopt het paard nog in de straten tegen te komen. Helaas, de trein is weer terug en hij heeft geen boot én geen paard gezien. “Ben je naar de intocht van Sinterklaas geweest bij de haven?” fluistert een van de Pieten hem toe. “Nou, toen heb je de stoomboot en het paard gezien.” Snel streept Daniël de vakjes af. Als de wind zijn papier uit de handen trekt springt de Piet snel uit de trein. Gelukkig heeft hij het meteen te pakken. Daniël en zijn zusje gaan nog even binnen bij het Pietenpakhuis. Het treintje rijdt voorbij, gevuld met Pieten en zwaaiende kinderen.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl