‘Ik zie aangifte met vertrouwen tegemoet’

STEENBERGEN – PvdA’er Willem van den Berge maakt zich geen zorgen over de aangifte die de afgetreden wethouder Vincent van den Bosch (D66) tegen hem wil gaan doen, wegens laster en smaad.

,,Ik zal de recherche, als het daadwerkelijk zover komt, beleefd te woord staan en vertellen hoe het volgens mij zit. Ik ga zelf in ieder geval geen aangifte tegen Van den Bosch doen om wat hij nu allemaal zegt. Wel vind ik het treurig dat hij zich hiermee nog meer voor gek zet,'' aldus de fractievoorzitter van de PvdA. ,,De boodschapper heeft het weer eens gedaan.''

Van den Bosch verwijt Van den Berge het voeren van een ware lastercampagne tegen zijn persoon, zoals de PvdA’er dat volgens de ex-wethouder dat eerder deed jegens andere raadsleden. Met volgens Van den Bosch tot gevolg dat Nicky Broos (VVD), Lian Korst (CDA) en Dasja Abresch (Door!) het politieke toneel voor gezien hielden.

,,Hij is gestruikeld over zichzelf en dan moet je de eer ook écht aan jezelf houden, in plaats van allerlei verdachtmakingen te uiten die je niet kunt onderbouwen. Ik heb gedaan wat ik naar mijn mening als raadslid moest doen: controleren of het gemeentebestuur integer is en vragen stellen op het moment dat ik daaraan twijfel.’’