“Ik was en ben nog steeds een echte Blauw-witter”


Steenbergenaar Jos Mangnus was in de jaren ‘50 en ‘60 een gerespecteerd voetballer en bestuurslid van v.v. Steenbergen. Jos was daarna vele jaren directeur/eigenaar van het bedrijf Mangnus & van der Heyden in Steenbergen (destijds gevestigd naast het ‘Mangnusbaantje’, ook wel het ‘Jacobspadje’ genaamd), waar tegenwoordig apotheek Benu haar bedrijf uitoefent. Hij woonde ook in Steenbergen, maar verhuisde in november 1992 naar Kalmthout in België. Vervolgens vertrok Jos Mangnus met zijn vrouw Jeanet eind 2011 naar het zuiden van Spanje om daar op het platte land te gaan wonen in de bergen op 380 meter hoogte tussen de plaatsjes Arenas en Algarrobo , ca. 35 km vanaf Malaga, met uitzicht op de Middellandse zee. Tot op de dag van vandaag is Jos (op 2 november 81 jaar geworden) daar samen met zijn vrouw nog steeds woonachtig.
Jos blikt in het interview terug op zijn jaren bij vv Steenbergen. Hij was een betrokken lid sinds 1947.

Toen we enkele weken geleden aan hem vroegen of hij zijn medewerking wilde verlenen aan een interview voor deze krant was zijn antwoord onmiddellijk volmondig ja.
“Natuurlijk wil ik daaraan meewerken. Hoewel ik al vele jaren uit Steenbergen ben vertrokken voel ik me nog steeds een echte blauw witter.
Elke week lees ik de digitale Steenbergse courant dus ik weet heel goed wat er in Steenbergen leeft en hoe het met onze club gaat”.
Een mooie opmaat dus voor een interview met de voormalig aanvoerder van Steenbergen 2 en niet te vergeten een zeer actief bestuurslid van R.K.V.V. Steenbergen. Het interview door John Rommers is in zijn geheel te lezen in Steenbergse Courant van vrijdag 6 november.\


Foto: Jos Mangnus (links) met zijn beide broers Harry (midden) en Leo (rechts) die ook allebei een blauwwit verleden hebben als speler van v.v. Steenbergen.


Tweede Foto: Het elftal van Steenbergen 2 waarin Jos Mangnus in het seizoen 1959/1960 speelde. Staand v.l.n.r.:Frits van Straten, Bernard Tak, Frans van de Reyt, Kees Suikerbuik, Theo Baten, Henk de Ron en Piet Dam. Gehurkt v.l.n.r.: Jac Mol, Peet van Herel, Jos Mangnus en Jan van Gastel.