‘Ik treed met gemengde gevoelens af’

STEENBERGEN – Het is met ‘gemengde gevoelens’ dat Vincent van den Bosch heeft besloten af te treden als wethouder van de gemeente Steenbergen, zo zegt hij zelf in een eerste reactie. ,,Enerzijds ben ik opgelucht, anderzijds vind ik het jammer dat ik mijn klussen nu niet kan klaren.’’

,,Het voelt ook, volgens de strijdlust die ik in me heb, niet goed om in spreekwoordelijke zin te moeten buigen voor de ‘terreur’ van enkelen,’’ stelt Van den Bosch (D66), wiens positie wankel werd na zijn uit de hand gelopen confrontatie met video-blogger Vladimir Hornicek, vorige week maandagavond, na afloop van het ‘asieldebat’.

,,Ik stop niet zozeer om het incident zelf, maar vooral ook vanwege de stelselmatige bedreigingen waaraan ik al maandenlang onderhevig ben, alsmede door de valse verdachtmakingen van de twee oppositiepartijen, de PvdA in het bijzonder.’’

'Ik moet me kennelijk meer met randverschijnselen dan met mijn echte werk bezighouden'

,,Dit alles heeft me op zich niet belemmerd in mijn werk, maar de aantijgingen zullen voortduren en ik heb toch geconcludeerd dat ik me kennelijk meer met de randverschijnselen moet bezighouden, dan met de echte klussen,’’ vervolt Van den Bosch.

,,Ik heb een uitglijder begaan, dat is zo, en daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden. Voor zoiets hoeft een wethouder normaal gesproken niet weg. Dus heb ik het gevoel dat er meer aan de hand is. De primaire reacties vanuit de coalitiepartijen Gewoon Lokaal! en Steenbergen Anders zijn me eerlijk gezegd ook wel tegengevallen.’’

,,Er is van verschillende kanten campagne gevoerd om mij het vuur aan de schenen te leggen.’’

Komende dinsdag wil Van den Bosch graag nog een uitgebreidere verklaring afleggen in wat zijn laatste bijeenkomst van B en W met de pers zal worden. ,,Ik ga niet met vuil smijten en ben ook niet zozeer teleurgesteld in de houding van mensen. Wel betreur ik het dat het in het kleine Steenbergen, waar zoveel gebeurd is, niet lukt om samen de schouders eronder te zetten. Helaas blijven spelletjes uit eigen belang hier hoogtij vieren en niet opzij gezet. Ik ben waarschijnlijk te idealistisch geweest om daar open in te gaan.’’

Zie voor meer nieuw over dit onderwerp ook:

https://kijkopsteenbergen.nl/nieuws/wethouder-vincent-van-den-bosch-legt-functie-neer.html

https://kijkopsteenbergen.nl/nieuws/lot-van-den-bosch-in-handen-gewoon-lokaal.html

https://kijkopsteenbergen.nl/nieuws/wethouder-met-meerdere-gezichten.html

https://kijkopsteenbergen.nl/nieuws/wethouder-moet-eer-aan-zichzelf-houden.html

https://kijkopsteenbergen.nl/nieuws/wethouder-betreurt-filmincident.html