“Ik kon al die tijd klanten van dienst zijn, maar mijn optiekzaak bleef nagenoeg leeg”

STEENBERGEN – “Wij zijn een cruciale beroepsgroep en daardoor kon ‘de Moor Optiek’ in de afgelopen coronaperiode gewoon open blijven. Omdat ik nagenoeg altijd op afspraak werk en als opticien gewend ben aan hoge hygiëne, is er geen gevaar voor een corona besmetting. De klanten bleven echter weg en dat zorgt voor een heel moeilijke tijd. Ik heb gelukkig geen personeel dus dat scheelt, maar de overige kosten lopen door. Het is voor mij een heel moeilijke periode”, constateert opticien Michiel de Doelder van De Moor Optiek.

Heel langzaam komt zijn dienstverlening weer wat op gang. “Veel klanten waren bang voor een besmetting. Ze bleven – mede door de oproep van de minister president – thuis. Alleen voor dringende zaken kwamen ze nog naar hier.
Nu komen de wat minder angstige klanten. Ze hoeven zeker niet bang te zijn, ik heb als opticien altijd al veel oog voor hygiëne en ben gewend om mijn apparatuur heel goed schoon te maken. Traanvocht kan namelijk veel meedragen. Sinds de uitbraak van corona zijn de maatregelen verhoogd. Bij oogmetingen kan ik door mijn moderne apparatuur anderhalve meter afstand houden. De oogmeetruimte is nog extra ontsmet, we zijn er nu met slechts twee personen tegelijk en klanten die daar behoefte aan hebben krijgen een mondkapje, handschoenen en desinfectiemiddelen. Er is dus geen gevaar voor besmetting”.

Veel vragen

“Ik heb veel klanten ook van buiten Steenbergen. Die bleven de afgelopen weken helemaal weg of ze hadden wanneer het om een urgente situatie ging veel vragen. Kan ik gemeten worden? Is het veilig? Overigens is dat bij alle opticiëns in het land het geval. We maakten allemaal een heel slechte periode door, onze handel lag helemaal stil”.

Belangrijk

“Het goede aan deze tijd is wel dat veel Steenbergenaren meer en meer beseffen dat onze binnenstad van belang is. Dat we hier goede winkels hebben in een prettig winkelhart. Dat lokaal kopen noodzakelijk is om deze belangrijke voorziening in stand te houden. Bij klanten van buiten de plaats merkte je al vaak enthousiasme. ‘Wat is dit toch een leuke plaats’, hoor je dan”.

Pluim

“Ik wil ook graag een pluim geven aan onze gemeente. Je merkt nu dat er goede steun wordt gegeven aan de ondernemers hier. Dit keer geen woorden maar daden en dat helpt zeker”.

‘Wij zijn open voor jou’

Michiel de Doelder blijft optimistisch ondanks de moeilijke periode die zijn optiekzaak in de Grote Kerkstraat moest meemaken. Hij maakte een flyer met als titel ‘Wij zijn open voor jou’. Daarop staan aantrekkelijke aanbiedingen voor kwaliteitsbrillen die hij levert. Zowel voor de normale brillen als de zonnebrillen of het onderhoud ervan.
En ook: ‘Wij werken met zorg voor je’: We wassen onze handen met speciale zeep, we meten op 1,5 meter afstand jouw ogen, we schudden geen handen en we maken alles extra goed schoon’. Geen reden dus om een bezoek aan de Moor Optiek verder uit te stellen.

Foto: Opticien Michiel de Doelder van De Moor Optiek moest een moeilijke periode doorstaan. Hij hoopt nu weer op betere tijden.

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant
Door: Peter Vermeulen