“Ik ben nog steeds een echte Meulennaer”, stelt de honderdjarige Marie de Natris

NIEUW-VOSSEMEER – Vosmeer zou Vosmeer niet zijn als ze de honderdste verjaardag van Marie de Natris ongemerkt voorbij zou laten gaan. Marie werd door vele Vosmeerders gelukgewenst tijdens een gezellige receptie in De Vossenburcht.

Daar bleek dat Marie nog prima bij de pinken is. Ze hoorde alle lof en gelukwensen met plezier aan. “Maar ik luister wel heel goed hoor. Als er leugens worden verteld, dan zal ik zeker van me laten horen”, zo verkondigde de honderdjarige resoluut. “Ik houd nog dagelijks alles in de gaten hier op Vosmeer”.  En hoewel de krasse dame zich lange tijd op het kerkdorp heeft ingezet, stelt ze vast besloten: “Ik ben een echte Meulennaer”. Daarmee wijst ze nadrukkelijk op haar geboorteplek: De Heense Molen.

Haar geschiedenis kwam vanmiddag ruim in beeld in de hartelijke toespraak waarmee Adrie Hommel namens alle Vosmeerders de jarige in het zonnetje zette.

In Steenbergse Courant van aanstaande vrijdag wordt ruim aandacht besteed aan het feestje voor Marie de Natris en natuurlijk ook aan de eeuweling zelf.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant – KijkopSteenbergen.nl