zaterdag 16 november 2019, 16:00

IJzersterke Blauw wit defensie houdt titelkandidaat Zundert op 0-0

STEENBERGEN - Wie de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tussen Steenbergen en Zundert heeft gezien zal zich na afloop ongetwijfeld hebben afgevraagd hoe het toch mogelijk was dat Steenbergen, ondanks het grote overwicht van Zundert, nog een punt uit het vuur wist te slepen. De Zundertse ploeg – nog volop in beeld om winnaar te worden van de 1e periode –  had met name in de eerste 45 minuten bijna constant een overwicht en mocht in die eerste helft naar schatting 10 hoekschoppen nemen, maar was niet in staat het grote overwicht in doelpunten uit te drukken.

Ook na de pauze waren de mannen uit Zundert de bovenliggende partij, ze kregen  ook toen weer zo’n 15 hoekschoppen te nemen maar kwamen wederom niet tot scoren.Maar de tweede helft gaf ook een beter Steenbergen te zien in vergelijking met het spel van voor de thee. Steenbergen trainer Robin Borremans koos ervoor om te starten met een verdedigend concept, net als een week eerder tegen Victoria’03 toen een 3-2 overwinning werd behaald.De Blauwwit verdediging speelde ook inderdaad een puike wedstrijd en gaf daardoor heel weinig weg, maar daar bleef het dan ook bij.Steenbergen zette – met name in de 1e helft – totaal geen druk op de Zundertse spelers waardoor die, nadat een aanval was afgeslagen, weer naar hartenlust opnieuw konden gaan bouwen.In de 2e helft – na het inzetten van de niet geheel fitte Jordy Dam – was dat anders.Steenbergen wist toen de bal met name op het middenveld wat langer vast te houden. Het  zette ook duidelijk wat meer druk en wist zich daardoor ook enkele kleine mogelijkheden te creëren.Maar Zundert bleef de bovenliggende partij, was echter niet doortastend, waardoor er maar heel weinig echte scoringskansen kwamen.Dus samenvattend kan geconcludeerd worden dat Steenbergen ijzersterk verdedigde en Zundert het grote overwicht niet wist te verzilveren.

Bal tegen de lat

Hoe anders zou het misschien zijn gelopen als het schot wat Zundert al in de 4e minuut tegen de Steenbergse lat schoot wel doel had getroffen. Nu ketste de bal via onderkant lat weer in het veld en kroop Steenbergen dus al in de beginperiode door het oog van de naald. Maar achteraf bekeken was dat één van de weinige keren dat Zundert voor echt doelgevaar zorgde. Vanaf het begin had de ploeg veel meer balbezit en was het voor Steenbergen daardoor alleen maar verdedigen geblazen. Maar dat deden de Blauwwitten zoals gezegd naar behoren.
Een tweede doelpoging voor Zundert zagen we in de 22e minuut. Het was doelman Joost van de Ree die prima redding bracht, waarna enkele minuten later een voorzet vanaf links in goede positie werd naast geschoten.
Zundert kreeg zoals eerder gezegd hoekschop na hoekschop te nemen. In de meeste gevallen waren het de Steenbergse verdedigers die daar wel raad mee wisten.
Het duurde tot de 40e (!!) minuut voordat Steenbergen een scoringskans kreeg.
Xander Burggraaff plaatste toen een vrije trap goed richting de 16. Mo Dahir schoot het leer helaas over het Zundert doel.
Op slag van rust volgde nog een vlotte aanval van Zundert, deze keer besloten met een goed schot dat door Joost van de Ree tot hoekschop werd verwerkt.

Meer druk van Steenbergen

De 2e helft gaf in eerste instantie een zelfde spelbeeld te zien maar na zo’n 10 minuten kreeg Steenbergen meer grip op de wedstrijd en was het in staat wat meer druk richting Zundert doel te zetten.
Op aangeven van de goed ingevallen Jordy Dam was het na 20 minuten Ahmed Dahir die een goede kans kreeg maar het duurde iets te lang voordat hij kon afdrukken waardoor zijn schot werd geblokt.
In de 36e minuut soleerde Joshua van Willigen namens Steenbergen langs een 3-tal tegenstanders maar ging uiteindelijk zijn schot over het Zundert doel.
Diezelfde Joshua van Willigen moest 10 minuten voor tijd met 2 keer geel vertrekken waarna Steenbergen nog een moeilijke 20 minuten (incl. 10 minuten blessuretijd) moest doorstaan.
Zundert zag nog een 2-tal doelkansen niet ver naast gaan, maar de Steenbergse defensie hield stand en slaagde erin de 0-0 over de streep te trekken.
Net als een week eerder tegen Victoria’03 ook nu weer een wedstrijd met een  zwaarbevochten resultaat, maar meer dan een gelijkspel zat er deze keer echt niet in.
Komende zondag is een inhaalzondag waarbij Steenbergen niet binnen de lijnen behoeft te komen. De week daarop wacht een uitwedstrijd tegen HVV’24 in Hulst.

Verdere uitslagen en programma

Uitslagen senioren van zaterdag 9 en zondag 10 november: Steenbergen 2 zaterdag - Fc.Bergen 2 zaterdag: 1-3; Steenbergen 4 zaterdag - Alliance 4 zaterdag 7-1; Steenbergen 1 - Zundert 1: 0-0; Steenbergen 2 - Dosko 2: 5-2; Steenbergen 3 - Sc. Gastel 4: 2-0; Steenbergen dames - Roosendaal dames: 0-0.
Wedstrijdprogramma senioren voor zaterdag 16 november (inhaalprogramma): BSC 3 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag, aanvang 15.00 uur; Steenbergen 3 zaterdag - WHS 3 zaterdag, aanvang 13.15 uur.
Wedstrijdprogramma senioren voor zondag 17 november (inhaalprogramma): Roosendaal 3 - Steenbergen 2, aanvang 9.30 uur.

Door: John Rommers