IJsfestijn staat weer in de steiger

STEENBERGEN – Op de Markt is gisteren een begin gemaakt met de opbouw van de ijsbaan, die komende zaterdag door burgemeester Ruud van den Belt en Sinterklaas officieel wordt geopend. Het tweede Steenbergse IJsfestijn duurt vervolgens maar liefst vijf weken, tot en met zondag 8 januari (het einde van de kerstvakantie). De ijsvloer kent een oppervlakte van 330 vierkante meter, 55 vierkante meter méér dan vorig jaar.

Het succes van de eerste editie maakte dat de organisatie ook deze keer weer voldoende sponsors heeft kunnen vinden om het IJsfestijn mogelijk te maken. Voor alle zekerheid is er wel weer een garantstelling (van 20.000 euro) aan de gemeente gevraagd.

,,Je weet immers maar nooit hoe het loopt, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we de achtduizend bezoekers van vorig jaar minstens gaan evenaren. Ook al zou het blijven vriezen en er ligt natuurijs, dan nog zullen de mensen naar onze overtuiging liever naar de overdekte en vooral gezellige ijsbaan op de Markt komen.’’

Niet minder dan zeventig vrijwilligers staan te trappelen van ongeduld om het IJsfestijn in goede banen te helpen leiden. ,,Dat zijn er in principe genoeg, maar wie nog hand- en spandiensten wil verrichten, is altijd welkom,’’ aldus Jongenelen.

De ijsbaan is vanaf komende zaterdag dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend (’s zondags vanaf 13.00 uur) en alleen op Eerste Kerstdag gesloten. De toegangsprijs bedraagt 3 euro en ook het huren van schaatsen kost 3 euro. Bij Primera De Gilles zijn voor 25 euro ‘tienrittenkaarten’ te koop. De koek- en zopietent wordt verder uitgebreid en het is ook mogelijk om kinderverjaardagen op de ijsbaan te vieren.