IJsfestijn ontving ondernemend Steenbergen

STEENBERGEN – Gisteravond was de foyer van IJsfestijn Steenbergen het decor voor de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Steenbergen. Deze receptie was voor leden van OPS, RPS, ZLTO, Horeca Nederland afdeling Steenbergen in samenwerking met Rabobank Zuidwest-Brabant. De bijeenkomst werd druk bezocht.

RPS voorzitter Kees de Bruin heette de bezoekers welkom. Hij sprak niet alleen vanuit RPS, maar ook vanuit gastheer het IJsfestijn. “Dit evenement kan floreren dankzij de steun van een groot aantal sponsoren, de gemeente Steenbergen en zeker ook dankzij de helpende handen van 57 vrijwilligers, die zich wekenlang enorm inzetten om alles goed te laten verlopen. Ook eind dit jaar komt er weer een IJsfestijn”, zo liet de eveneens IJsfestijnvoorzitter weten.

Het IJsfestijn is een voorbeeld van nauwe samenwerking tussen lokaal betrokken partijen. Samenwerking is ook de doelstelling van zowel ondernemersorganisaties als gemeente Steenbergen.

Perspectief

Het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst was “Perspectief”. In dat kader was productiemanager Harry de Wit van Fujifilm Benelux gevraagd om het perspectief van zijn organisatie toe te lichten. Het Steenbergse bedrijf Bac Color, destijds al een van de grootste lokale werkgevers, kreeg in het jaar 2000 te maken met de gevolgen van de digitale revolutie. Die waren enorm. Het bedrijf werd in 2006 volledig overgenomen door Fujifilm. Dat bleek uiteindelijk de redding, al ontkwam het bedrijf niet aan grootscheepse reorganisaties.

Lees meer hierover in Steenbergse Courant van vrijdag 12 januari a.s.

Door: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl