IJsfestijn in Steenbergen gaat door

STEENBERGEN – Wat Koning Winter wel of niet in petto heeft: in Steenbergen kan van 5 december tot en met 3 januari hoe dan ook naar hartelust worden geschaatst, op de ijsbaan die dan onder de noemer IJsfestijn Steenbergen op de Markt komt te liggen.

Dat het IJsfestijn doorgaat, staat als een paal boven water, zo hebben de initiatiefnemers en wethouder Vincent van den Bosch vanmiddag officieel bekendgemaakt.

Het plan werd de afgelopen tijd uitgewerkt door een werkgroep, bestaande uit leden van de Stadsraad Steenbergen, Ondernemers Platform Steenbergen (OPS), Retail Platform Steenbergen (RPS) en de afdeling Steenbergen van Koninklijke Horeca Nederland.

Burgemeester en wethouders gaven al te kennen een duit van 5000 euro in het zakje te doen en de voorbije weken slaagde de werkgroep erin om voldoende sponsors bereid te vinden ook een bijdrage te leveren. Een flinke injectie komt wat dit betreft van de cafés op de Markt: Buddha’s, Marina Bar en De Babbelaar.

'Het minimale streefbedrag is bereikt, maar we hebben nog meer geld nodig'

,,We hebben het voorlopige streefbedrag van minimaal 35.000 euro bereikt. Genoeg om met zekerheid te kunnen zeggen dat het IJsfestijn doorgaat en de ijsbaan vast te leggen, maar er is nog wel meer geld nodig,’’ aldus werkgroep-voorzitter Peter Jongenelen. Zowel bedrijven uit Steenbergen zelf als daarbuiten dragen hun steentje bij aan het IJsfestijn, dat dus op 5 december van start gaat en bij nader inzien ook heel de Kerstvakantie zal voortduren.

Heel de Kerstvakantie ijspret

Aanvankelijk zou de ijsbaan voor de jaarwisseling weer het veld ruimen, maar de organisatie heeft inmiddels besloten de Kerstvakantie optimaal te benutten. Daarvan profiteren niet alleen degenen die willen komen schaatsen, maar ook de winkeliers en de horeca in de binnenstad, die uiteraard de vruchten hopen te plukken van de verwachte toeloop naar de 300 vierkante meter grote ijsbaan.

Zeventig vrijwilligers nodig

,,Het wordt een geweldig mooi evenement, waarmee we Steenbergen echt op de kaart kunnen zetten,’’ stelt Jongelenen. ,,De bedoeling is dat het IJsfestijn jaarlijks gaat terugkeren.’’

Nu het sein op groen is gezet, hoopt de werkgroep dat nog meer bedrijven enthousiast raken en een sponsorpakket willen afnemen. ,,Daarnaast hebben we alles bij elkaar zo’n zeventig vrijwilligers nodig om het IJsfestijn – overdag, 's avonds en in de weekends – in goede banen te helpen leiden. Onder meer voor de kassa, de schaatsverhuur en het toezicht. Wie ijsmeester wil zijn krijgt hiervoor zelfs een speciale opleiding, mét diploma.’’

Potentiële sponsoren en vrijwilligers kunnen voor nadere inlichtingen en/of om hun belangstelling kenbaar te maken een mailtje sturen naar ijsfestijnsteenbergen@gmail.com