IJsfestijn gaat ook dit jaar zorgen voor schaatsplezier

STEENBERGEN – De inmiddels derde editie van IJsfestijn Steenbergen staat in de startblokken. Zaterdag 9 december opent burgemeester Ruud van den Belt de ijsbaan op de Markt officieel. Na deze opening is er een kunstschaats demonstratie en rond de klok van drie uur die dag barst de ijspret los voor alle inwoners van de gemeente Steenbergen. Tot en met zondag 7 januari kan er volop geschaatst worden.

“Dit jaar is de ingang van de schaatsbaan gedraaid ten opzichte van de twee vorige jaren. Wie vanaf de Kaaistraat, Grote Kerkstraat of Blauwstraat de Markt op komt, loopt vervolgens rechtstreeks de ingang in”, vertelt Roy Labeur namens de werkgroep IJsfestijn. In de tent is een horeca gedeelte van zo’n honderd vierkante meter en de schaatsbaan zelf, tien meter breed en twintig meter lang. Hierop kan weer naar hartenlust worden geschaatst.

Diverse evenementen

En er zijn speciale evenementen georganiseerd. Twee ervan zijn al op de vrijdagavond voor de officiële opening. Tussen 19:00 en 21:00 uur mogen de winnaars van de kleurwedstrijd die op de basisscholen is gehouden gratis schaatsen. En vrijdagavond is ook de avond voor de sponsors. De erop volgende dag zal burgemeester Van den Belt om 14:00 uur het IJsfestijn officieel openen. Er volgt een schaatsdemonstratie door Dalya Nucci, kunstschaatsster en Sterren dansen op het ijs-partner Michael Boogerd. Vervolgens kunnen alle liefhebbers de baan op.

Elsa van Disney Frozen op bezoek

Op zaterdag 16 december wordt een speciale après scate avond gehouden tussen 20:00 en 24:00 uur, waarbij tot 22:00 uur kan worden geschaatst. Op 19 december, 27 december en 2 januari is er een curlingtoernooi en op woensdag 20 december komt ‘Elsa’ van ‘Disney Frozen’ naar het IJsfestijn en verzorgt er een optreden.

De curlingwedstrijd voor sponsoren is op 14, 21 en 28 december.

Elke vrijdagavond is het disco schaatsen geblazen. Dan kunnen tussen 18:00 en 19:00 uur de kinderen tot 8 jaar terecht en tussen 19:00 en 21:00 uur de jeugd van 8 jaar en ouder.

De Elfsteden

Op woensdag 27 december wordt de ‘Elfsteden’ gehouden. Bij deze activiteit kunnen schaatsliefhebbers starten op 3 afstanden: 25, 50 en 75 ronden. Ze dienen die tussen 10:00 en 12:00 uur te hebben gereden. Het blijft niet alleen bij schaatsen, de conditie wordt danig op de proef gesteld, want er moet worden gekluund, er zijn diverse stempelplaatsen en er is een brug op het parcours.

Woensdag 3 januari worden tussen 10:00 en 12:00 uur de ‘Ice-games’ gehouden. Die bestaan uit sport- en spelonderdelen voor de jeugd tussen 8 en 12 jaar.