Huurders volkstuintjes zijn branden, inbraken en vernielingen zat

STEENBERGEN – Tot twee keer toe heeft er vanmorgen brand gewoed op het volkstuincomplex aan de Krommeweg, waar afgelopen week ook al meerdere inbraken en vernielingen zijn gepleegd, zo vertellen huurders, die zich genoodzaakt zien opnieuw een surveillancedienst in te stellen, om nog erger te voorkomen.

Dat deden zij in het voorjaar van 2015 ook al, nadat er kort na elkaar meermaals brand werd gesticht op het volkstuincomplex.

Evenals toen zijn vandaag enkele (opslag)schuurtjes in vlammen opgegaan, maar volgens de huurders is het probleem sindsdien ook niet van de lucht geweest. In een jaar tijd was er maar liefst twaalf keer sprake van brand en er wordt om de paar weken wel een keer ingebroken. Ook worden er geregeld planten uit de tuintjes getrokken. ‘Het is hier een Walhalla voor vandalen’, aldus één van de betrokkenen.

De brandweer moest vanmorgen ter plaatse komen om het vuur te blussen en ook de politie is langs geweest. De huurders vinden het onderhand de hoogste tijd dat de gemeente hen te hulp schiet, ‘want die laat ons tot nu toe in de kou staan’.