Huurders compleet verrast: camping Mattenburg sluit

NIEUW-VOSSEMEER – De slagboom van camping Mattenburg in Nieuw-Vossemeer gaat definitief dicht. Volgens een brief die nieuwe eigenaar Avoned gisteren naar de standplaatshouders stuurde, is de staat van onderhoud van de camping dusdanig slecht dat deze daardoor niet meer te verzekeren valt. De bowlingbaan en het restaurant zijn om die reden per direct gesloten. Om de standplaatshouders “tegemoet te komen”,  krijgen zij tot 1 maart de tijd om de opstallen te verwijderen.

Eind 2020 verkocht Angelique Schreus de familiecamping aan John Auperle uit Oude-Tonge die grootste plannen had voor de ontwikkeling van het park. Deze waren klaarblijkelijk van korte duur want half december verkocht hij Mattenburg door aan het bedrijf Avoned uit Heinenoord. Uit correspondentie met de huurders blijkt dat Avoned de camping bij overname “in deplorabele staat” aantrof en er groot onderhoud gepleegd ging worden. Drie weken later werd deze aankondiging gevolg door het bericht dat de camping gesloten ging worden.

Donderslag bij heldere hemel

De sluiting gebeurt “op dringend advies” (van wie wordt niet vermeld). Dit staat in de brief aan de huurders die is ondertekend door directeur Arjan Voorwinden van Avoned. Dit advies wordt volgens hem opgevolgd vanwege “de veiligheid van kinderen en vakantiegangers”.

Een donderslag bij heldere hemel voor de standplaatshouders die vaak al jarenlang in hun vrije tijd op de camping verblijven. Naar aanleiding van de ontstane commotie organiseert Avoned aanstaande donderdagmiddag een “bijpraatsessie” op de bedrijfslocatie in Heinenoord.

Juridische stappen

Via social media reageren de vaste standplaatshouders furieus op het bericht. Temeer omdat een termijn van zes weken volgens hen te kort is om hun zaken te regelen. Verschillende standplaatshouders overwegen dan ook juridische stappen tegen het bedrijf te ondernemen. Het is algemeen bekend dat op Mattenburg ook een aantal mensen vast verblijft. Zij zullen per 1 maart aanstaande dakloos zijn.

Modulaire woningen

Wat de toekomst van de camping gaat worden, is nog de vraag. Volgens de eigen website is Avoned “bedenker en bouwer van verplaatsbare miniwoningen”. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de zakelijke markt, en ontwikkelt en bouwt modulaire woningen voor de markten wonen, recreatie en zorg. Daarnaast houdt het zich bezig met projectontwikkeling.

(Door Dasja Abresch)