Hup hup hup, lekker zwemmen met de Klup!

WELBERG – Het was weer een tijd geleden dat ‘de Klup’ een activiteit organiseerde. Gelukkig kon het jaarlijkse zwemfestijn in de Meermin dit jaar wél doorgaan. 38 meiden en jongens genoten vrijdagavond samen van de nieuwe glijbanen, het samen zijn en de lekkere traktatie die ze kregen van de leiding.

Alle verenigingen, clubs en teams hebben er  last van gehad: de geplande activiteiten en wekelijkse bijeenkomsten konden vanwege Corona niet doorgaan. Bij ‘de Klup’, een club voor kinderen tussen ongeveer vijf en vijftien  jaar, was dat niet anders. “De wekelijkse creatieve activiteiten waren al teruggeschroefd naar maandelijks” legt Bo van Loenhout uit. “We kampen met een tekort aan leiding. Omdat we op verschillende avonden per week groepjes hadden, werd de druk op onze eigen agenda te groot. We besloten maandelijks samen te komen om een leuke, creatieve avond voor de leden te organiseren. Tot Corona kwam, toen lag alles meteen stil.” Maar ondanks dat zorgde de leiding er toch voor dat de leden thuis creatief bezig konden zijn. Voor moeder- én vaderdag kregen alle leden een knutselpakketje thuisbezorgd. Zo kregen papa en mama toch een mooi cadeautje. “En vanavond komen we weer voor het eerst samen, niet alleen met leden van de Klup, iedereen die zich had aangemeld is welkom.” lacht Bo.

“Het is superleuk om weer samen te zijn!”

In het zwembad vermaken de kinderen zich prima. De kleinsten genieten in het ondiepe, de grotere jongens stuiven van de glijbaan en de meiden liggen babbelend aan de kant of op de stenen. Het is opvallend dat kinderen van zo’n verschil in leeftijd, het samen zo naar hun zin hebben. “We merken dat het onderling hartstikke leuk gaat” vertelt Barbara Vroombout, een van de leidsters van de Klup. “Mede daarom gaan we toch weer wekelijks bijeenkomen.  Eén keer per maand is te weinig, kinderen haken af, en dat is zeker niet de bedoeling. Kinderen zijn welkom bij de Klup vanaf een jaar of 4 á 5, afhankelijk van hun ontwikkeling, of ze eraan toe zijn aan activiteiten deel te nemen. Maar wie graag mee wil helpen als begeleider, graag, we komen altijd hulp tekort” doet Barbara een spontane oproep. Als Bo roept dat er chips en drinken uitgedeeld wordt zijn een aantal er als de kippen bij. Even chillen op de handdoek, even opwarmen in de zon, en dan weer snel het water in.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl