‘Huiveren op de Hoogte’

NIEUW-VOSSEMEER – ‘Deze kroeg, deze vervloekte kroeg… Het is een hel gelijk! Ze dacht er haar redding te vinden, daar in die ene kroeg die zo plotseling op haar pad kwam… Ze was onderkoeld, ondervoed en wanhopig! Dagenlang was ze geteisterd door wind en regen, maar vanuit het niets werd ze opeens verwelkomd door de warmte van een dorpskroeg…

…Het geluid van klinkende glazen en de geur van gerookt vlees deed haar hart een sprongetje maken… Dit was haar redding! Of toch niet? Dagen verstreken, maar gek genoeg leek ze het pand niet meer te kunnen verlaten… Dagen werden weken en weken werden maanden… En vervolgens jaren… Maar nog steeds doolt ze rusteloos over de oude houten vloer, op zoek naar vrijheid… En dat al een eeuw!

Zal ze ooit haar vrijheid vinden? Het antwoord op die vraag volgt tijdens de jaarconcerten van muziekvereniging Semper Crescendo, die op zaterdag 31 oktober (20.00 uur) en zondag 1 november (14.00 uur) ten beste worden gegeven in ’t Wagenhuis. Met als thema ‘Huiveren op de Hoogte’, naar het gelijknamige verhaal dat Nieuw-Vossemeerder Jordy van Treijen heeft geschreven. Hij maakte onlangs zijn schrijversdebuut met het boek ‘De Wraak van Anna’. 

Het even spannende als humorrijke ‘Huiveren op de Hoogte’ wordt verteld door Liesbeth Perdaems van het A.M. de Jongtoneel en verschillende nummers worden begeleid met zang van Michel Timmerman en Lisa Voorbraak op basgitaar. 

Het leerlingenorkest, onder leiding van Leon Laane, neemt de opening van de concerten voor z’n rekening, waarna Luc van Gaans van het harmonieorkest het dirigeerstokje overneemt. 

Kaarten voor ‘Huiveren op de Hoogte’ zijn in de voorverkoop voor 5 euro per stuk verkrijgbaar bij ’t Wagenhuis en de Spar. Aan de zaal bedraagt de entree 6 euro p.p.