Huisvrouwengroep Nieuw-Vossemeer viert 40-jarig bestaan

NIEUW-VOSSEMEER – Met een feestelijk programma bij De Vossenburcht en het Wagenhuis is gisteren het 40-jarig bestaan van de Huisvrouwengroep Nieuw-Vossemeer gevierd.

De club werd in 1976 opgericht in samenwerking met de maatschappelijk werker uit die tijd, Han de Rond en tot de leden van het eerste uur behoorden onder anderen de dames Geluk, Nijssen en Loos. De eerste bijeenkomst vond plaats in de toenmalige Draaikolk en de voornaamste doelstelling van de organisatie was het bevorderen van de emancipatie van vrouwen in de plattelandskern.

Zij leerden dankzij wat inmiddels de ‘Vrouwengroep’ Nieuw-Vossemeer heet om beter voor zichzelf op te komen en speelden bovendien een belangrijke rol bij de integratie van nieuwe inwoonsters, die van ‘boven de sloot’ in het dorp terecht kwamen, de zogenoemde ‘import’.

De jubileumviering begon al rond koffietijd, de meeste deelnemers hadden zich feestelijk aangekleed, en na de lunch mochten ook hun mannen aansluiten. De feestgangers kregen verder nog een leuke voorstelling voorgeschoteld, er werd een receptie gehouden waarbij wethouder Cor van Geel namens de gemeente de felicitaties over kwam brengen, en vervolgens toog het gezelschap naar het Wagenhuis voor een overheerlijk buffet.

Met dank aan Sjaan Helmons, Tiny van Tillo en Niek Perdaems