Huissleutel en klaproosschildje voor bewoners Welbergse Piet Snoeijersstraat

WELBERG – Er waren afgelopen woensdag alleen maar blije gezichten te zien aan de Piet Snoeijersstraat op de Welberg. Hier kregen de eerste vier gezinnen de sleutels van hun spiksplinternieuwe woning overhandigd door projectontwikkelaar Zwaluwe. De daaropvolgende dagen werden ook de overige zeven woningen van bouwplan ‘Het Bataljon’ opgeleverd.

De symbolische afronding van het project lag in handen van wethouder Baartmans. Zij deed dit door een klaproosschildje te bevestigen tegen de gevel van het eerste huis dat werd opgeleverd. De schildjes staan symbool voor de herdenking van de slachtoffers van de oorlog maar vooral ook voor het vieren van de vrijheid. Beide projectontwikkelaars van het gebied hebben zich verbonden aan het ‘Lint van klaprozen’ door op eigen kosten iedere woning te voorzien van een klaproosschildje.

In het geval van de nieuwbouwwijk is de symboliek nog treffender omdat de straat vernoemd is naar Welbergenaar Piet Snoeijers die begin november 1944 zwaargewond raakte toen hij de Canadezen hielp bij de bevrijding van Welberg. Op 5 november van dat jaar overleed hij op 18-jarige leeftijd.

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van afgelopen vrijdag 15 januari staat hierover een uitgebreid artikel.

Beelden bij dit artikel