Huiseigenaren Sunclass dreigen gemeente met rechter

NIEUW-VOSSEMEER/STEENBERGEN – Als een handhavingsbesluit van de gemeente uitblijft, maar de controles wel doorgaan, stappen een kleine twintig huiseigenaren op het Nieuw-Vossemeerse Sunclass-park naar de rechter. Dat heeft hun advocaat aan het college en de raad laten weten. Burgemeester Saskia Bolten is niet van onder de indruk van het ‘dreigement’.

In de brief van de advocaat staat dat de huiseigenaren, voornamelijk tuinbouwbedrijven die de vakantiewoningen gebruiken voor de huisvesting van hun buitenlandse arbeidskrachten, uiterlijk vandaag uitsluitsel willen.

In juni ontvingen zij een zogenoemde vooraanschrijving van de gemeente, die volgens burgemeester Bolten een uitgebreide en langdurige procedure dient af te werken voordat zij daadwerkelijk tot handhaving over kan gaan.

De huiseigenaren vinden het onderhand welletjes en klagen over nadelige effecten van de controles, zoals negatieve publiciteit en schade als het gaat om de verhuurbaarheid van de recreatiewoningen.

,,Wij beschouwen deze brief als een aanvulling op de zienswijze die zij hebben ingediend op de vooraanschrijving en dat hebben we hun advocaat ook laten weten,’’ reageert burgemeester Bolten desgevraagd.

,,Bij verschillende controles is geconstateerd dat in de huisjes op Sunclass meerdere personen wonen die niet tot één huishouden behoren. Dat is in strijd met het bestemmingsplan, daarop is het handhavingstraject nu toegespitst. Uiteindelijk belanden we met deze kwestie bij de rechter, dat kan niet anders. Maar dat vergt dus een zorgvuldige voorbereiding, onder meer om vormfouten te voorkomen. Als de huiseigenaren nu al juridische stappen willen ondernemen zeg ik: ‘be my guest’.’’