‘Houten fallus naar ministerie’

STEENBERGEN – Houtkunstenaar Peter de Koning heeft alweer een nieuwe bestemming gevonden voor zijn houten penis: het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij gaat het houtsnijwerk binnenkort hoogst persoonlijk brengen.

Peter de Koning gaf het kunstwerk, als stil protest, cadeau aan minister Melanie Schultz bij de opening van de A4. Woensdag kreeg de Steenbergenaar het houtsnijwerk terug omdat het ministerie verhuisd is naar een nieuwe stek.

Aan wie De Koning de fallus gaat schenken, laat hij voorlopig in het midden. “Bij het ministerie van Veiligheid en Justitie hoort ie thuis”, zei hij woensdagavond tijdens de oordeelsvormende vergadering in het gemeentehuis. “Zo’n ministerie kost klauwen met geld.”

De Koning heeft niet veel op met het ministerie en bewaking in het algemeen. “Bewaking in gemeentehuizen is in mijn ogen absolute onzin. Als ik hier binnenloop met kwade bedoelingen, mogen ze me niet eens aanraken. Dat is wettelijk zo geregeld. Het is schijnveiligheid. Als ik in de politiek zit, reken ik daar meteen mee af.”

Wanneer de houtsnijkunstenaar de fallus gaat overhandigen is nog onduidelijk. “Ik hou ‘m in ieder geval niet zelf.”