Hotel A4 staat voor de deur

STEENBERGEN – Vanavond zal een belangrijke stap worden gezet in het proces om tot de komst van een hotel langs de A4 bij Steenbergen te komen. De gemeenteraad moet akkoord gaan met de verkoop van de grond waar de initiatiefnemers willen gaan bouwen. Afgelopen vrijdag kregen de omwonenden dit nieuws via een mail van de gemeente te horen en dat is rauw op hun dak gevallen.

De bewoners van twee huizen aan de Zeelandweg oost hebben direct een brief gestuurd aan de raadsleden en zullen hun stem in de vergadering laten horen. Ze zijn verontwaardigd omdat er in hun ogen geen respect en communicatie over deze stap is geweest. “We staan al twee jaar in de wacht en nu wordt er van ons verwacht binnen drie werkdagen te reageren. Zo ga je niet met mensen om!”, valt te lezen in de brief.

“Direct geïnformeerd”

Wethouder Willy Knop laat in een reactie weten alle begrip te hebben voor de emoties van deze mensen. “Zij wonen daar naar hun zin en er is inmiddels al zoveel veranderd met de komst van de A4 en het bedrijventerrein. Nu een hotel voor hun neus. Maar wij hebben de afgelopen maanden regelmatig contact gehouden met deze families en hen afgelopen vrijdag direct geïnformeerd zodra de raad op de hoogte was. Het kon niet sneller. Verder heb ik gekeken naar de eerste mogelijkheid die ik beschikbaar heb in mijn agenda om met hen af te spreken dus volgende week zit ik met ze rond de tafel.”

Volgende stap indienen bestemmingsplan

De raad moet een verklaring van geen wensen en bedenkingen indienen bij het college zodat die kan overgaan tot de verkoop van de gronden en het aangaan van een koopovereenkomst. De plannen voor het nieuwe hotel komen uit de koker van A4 Hotel BV van de ontwikkelaars André Lips, Ad van Beijsterveldt en Luud van Ginneken. Volgens de plannen zou er een hotel moeten komen met 110 kamers, vergaderruimte, zakelijk short-stay (30 kamers), speelautomatenhal, restaurant en foodcourt. Na groen licht van de raad is de volgende stap het indienen van het bestemmingsplan. 

“Veel kansen voor Steenbergen”

“Dan volgt natuurlijk de gebruikelijke termijn waarin zienswijzen ingediend kunnen worden. Dit hotel kan Steenbergen echt op de kaart gaan zetten en veel kansen creëren op het gebied van werkgelegenheid en recreatie. Het proces loopt al jaren en een aantal wethouders voor mij hebben zich ermee beziggehouden. Maar toen ik wethouder werd heb ik gezegd dat ik diegene ben die ervoor gaat zorgen dat het hotel er komt of anders moet het definitief afgeblazen worden”, aldus Knop.

Foto 2: Voor bewoners van enkele huizen aan de Zeelandweg oost wordt het spannend nu de raad gaat oordelen over de verkoop van de grond. Het hotel komt dan pal voor hun deur. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl