Hospice De Markies toont momenten om te koesteren

REGIO – Vandaag, zaterdag 14 september neemt Hospice ‘De Markies’ deel aan de landelijke ‘Open Monumentendag’. De Hospice bestaat 10 jaar en presenteert zich aan het groot publiek met de foto-expositie ‘Momenten om te koesteren’ met foto’s van Gwendolyn Pieters. Dat gebeurt in het ‘Groot Arsenaal’ aan de Rijtuigweg 44 in Bergen op Zoom.

Naast de expositie presenteert het hospice in samenwerking met de stichting ‘Vrienden Hospice De Markies’ een afwisselend programma waarin de laatste levensfase en het afscheid centraal staan. Zo geeft arts Antoinette van der Heijden een lezing over euthanasie, terwijl notaris Caroline de Maat verhaalt over de wilsbeschikking en het levenstestament. Denise Mulders, muziektherapeute bij tanteLouise, vertelt over de waarde van muziek in de laatste levensfase. De serie lezingen start om 11.00 uur met een presentatie (met film) over Hospice De Markies door locatiemanager Leanne Otto. Om 15.00 uur doet ze dat nog eens, maar dan ter afronding.

Informatiekramen

Belangstellenden zijn al vanaf 10.00 uur welkom in het Groot Arsenaal aan de Rijtuigweg 44 in Bergen op Zoom. Tot 16.00 uur kunnen bezoekers in tal van informatiekraampjes antwoorden vinden op tal van vragen rondom het levenseinde. “De laatste decennia zijn er veel nieuwe ontwikkelingen”, weet Leanne Otto. “Er is ook veel aandacht in de media, maar toch roept het afscheid bij veel mensen vragen op. Wat weet ik over de laatste levensfase? Wat kan en wat mag? Wat als ik niet langer thuis kan blijven? Op dat soort vragen proberen we deze dag antwoord te geven.”  

Foto: Iets waar we liever niet aan denken, maar als het zover is, dan is ondersteuning bij de laatste levensfase en goed afscheid kunnen nemen heel belangrijk.
Foto: Gwendolyn Pieters ©2019