Horrorrock met Steenbergs bloed van 666 The Nightmare

STEENBERGEN/BERGEN OP ZOOM – ‘Hitchcok by night… and more’ is de titel van de muzikale horrorshow die de theatrale glamrockband 666 The Nightmare, met in de gelederen drie (oud-)Steenbergenaren vrijdag 10 januari opvoert in het Bergse Gebouw T.

666 The Nightmare bestaat 13 jaar en speelt heel het jaar door op tal van plekken in Nederland. Het idee om een nieuw programma te maken rond het thema griezelfilms, leefde al een tijdje in het hoofd van popjournalist, drummer en oud-Steenbergenaar Jean-Paul Heck.

,,Ook bij de andere bandleden sloeg dit meteen aan. De meest wilde scenario’s kwamen direct op tafel. De show is dan ook het product van de hele groep. De één komt met ideeën, de ander creëert de filmpjes die we tijdens de show laten zien en zo heeft iedereen zijn eigen inbreng.’’ Naast Heck spelen ook de Steenbergenaren Lars van Herel en Jan Luijks in 666 The Nightmare. ,,Wij zijn de originele leden van het allereerste begin.’’ 

Toetsenist Martijn van den Branden, zanger Marijn Geluk en zangeres Debby Zimmerman zorgen met hun stemmen echt voor kippenvelmomenten, aldus Heck. Samen met Van Herel zou hij eind vorig jaar trouwens ook met hun oude band ‘Tussen Haakjes’ op de planken van Gebouw T. staan, maar dat optreden kon op het allerlaatste moment niet doorgaan. In navolging van 2011, 2012 en 2013 hopen zij nu met 666 The Nightmare weer op een succesvolle ‘rentree’. 

,,We gaan ook muzikaal iets nieuws doen,’’ vertelt Heck. ,,Want het moet wel spannend blijven en niet slechts een verkleedshow zijn. Ik denk dat vooral de liefhebbers van oude metal aan hun trekken zullen komen.’'

Kaarten voor het optreden, dat om 21.00 uur begint, kosten 3,50 euro in de voorverkoop bij zowel Gebouw T als muziekwinkel De Waterput in Bergen op Zoom en 6 euro op de avond zelf.