Horeca-ondernemers lanceren de Steenbergse Smikkelroute

KRUISLAND/NIEUW-VOSSEMEER/DE HEEN – De Commerce in Kruisland, ’t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer en ’t Goeleven in De Heen hebben met z’n drieën een nieuw initiatief ontplooit, waarmee zij onze gemeente nader op de (recreatie)kaart willen zetten: de Steenbergse Smikkelroute. Een tocht van zo’n 35 kilometer door het buitengebied van de genoemde kernen, met onderweg lekker eten en drinken én veel om te zien. 

Ondernemer Edwin Maas van De Commerce speelde al een paar jaar met dit idee en benaderde zijn collega’s van ’t Wagenhuis en ’t Goeleven om er samen invulling aan te geven. ,,Ook dat zijn mooie horecabedrijven, die het publiek veel te bieden hebben, zoals heel de omgeving hier de moeite van het bezoeken waard is,’’ stelt Maas, die samenwerking binnen het plaatselijke bedrijfsleven hoog in z'n vaandel heeft staan.

,,Veel mensen weten echter nog niet hoe mooi het in Steenbergen is en wat er allemaal te beleven valt,'' zegt hij. Daarin gaat de Smikkelroute ongetwijfeld verandering brengen. Fietsers kunnen bij alle drie de horecagelegenheden van start gaan, bij aanvang krijgen zij koffie met een lekkere traktatie geserveerd. Bij de eerstvolgende stop staat een maaltijdsalade op het menu, vervolgens een combinatie van tapas en terug op het startpunt kunnen de deelnemers zich laven aan het bier of de wijn van de maand, plus drie warme hapjes. De kosten voor dit alles bedragen 26,50 p.p.

De route voert o.a. langs het Bovensas, de Kruislandse Kreken, Benedensas en de polders tussen De Heen, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en Kruisland.

,,Er komen ook routekaartjes te liggen bij de VVV-kantoren en agentschappen in de regio,’’ vertelt Maas. Binnenkort worden bovendien de website smikkel-route.nl en een Facebookpagina gelanceerd. ,,Dinsdag 21 april gaan we officieel van start en kan iedereen de route gaan fietsen. Volgende week rijden we ’m zelf voor alle zekerheid nog even na, maar wel op de solex,’’ klinkt het lachend.