Horeca-ondernemer is tegenwerking gemeente zat

STEENBERGEN – Cor Materman begrijpt er helemaal niks meer van. De horeca-ondernemer probeert al zes jaar een definitieve nachtvergunning te verkrijgen voor zijn café Corona in de Kleine Kerkstraat en ligt nu ook al meer dan een jaar met de gemeente Steenbergen in de clinch over de vergunning voor zijn zaak in de Pompstraat, die hij van de weeromstuit inmiddels ‘dansschool de Paraplu’ heeft genoemd.

Volgens Materman voldoet hij aan alle voorwaarden en eisen om in de Pompstraat tot twee uur ’s nachts open te mogen zijn, iets wat hij zeker met carnaval op komst heel graag zou willen. Met de vergunning die hij nu heeft, moet ‘de Paraplu’ doordeweeks echter al om elf uur ’s avonds dicht en in het weekend om twaalf uur.

,,Wat ik ook vraag of doe, ze verzinnen bij de gemeente telkens weer iets anders om me tegen te werken. Het ondernemen wordt mij op deze manier compleet onmogelijk gemaakt en dat zit me echt tot híer,’’ stelt Materman.

In samenwerking met de eigenaar van het pand verbouwde hij voor enkele tienduizenden euro’s aan de horecagelegenheid in de Pompstraat, waar voorheen nota bene een nachtvergunning op rustte, met name ten bate van geluidsisolerende maatregelen.

,,Er zijn bovendien meerdere cafés in Steenbergen, ook buiten het uitgaanscentrum, waar ze tot vier uur ’s nachts open mogen blijven of dat gewoon doen.’’ Materman heeft dan ook het idee dat het een persoonlijke kwestie is, maar legt zich daar niet bij neer.

'Ik zou juist een pluim moeten krijgen'

,,Ik heb de gemeente zelfs aangeboden dat ik de sleutels van de Corona voor drie maanden inlever als er in de Pompstraat problemen zouden ontstaan bij een latere sluitingstijd. Ik ben ook bereid om met een proefperiode te werken.’’

Voor de Corona hoopt Materman op een uurtje extra. ,,Zodat de klanten die voor twee uur binnen zijn gekomen voortaan geleidelijk naar huis kunnen gaan. Geen idee waarom ik daarvoor geen toestemming krijg, want ondanks de vele nationaliteiten die bij mij over de vloer komen, doen zich nooit problemen voor. Ook de buurt klaagt niet. De gemeente moet me eigenlijk een pluimpje geven in plaats van dwars zitten.’’

Een uitgebreid artikel hieromtrent is te lezen in de uitgave van de Steenbergse Courant die gisteren en vandaag huis-aan huis is/wordt verspreid in heel de gemeente Steenbergen, het buitengebied en Sint Philipsland