Hoogste punt bereikt van toekomstbestendige woonzorglocatie

NIEUW-VOSSEMEER – Onder grote belangstelling van toekomstige bewoners, personeel en omwonenden, heeft het eerste toekomstbestendige woonzorgcentrum van de gemeente Steenbergen vanmiddag zijn hoogste punt bereikt. En daar werd op de bouwlocatie aan de Burg. Janssensstraat, waar voorheen De Vossemeren was gevestigd, uitgebreid bij stilgestaan.

Met behulp van een grote kraan werd een vloerplaat gelegd op de hoek van het complex, waar later een (nep)schoorsteen op wordt gezet, omdat het gebouw moet passen in de bestaande omgeving en daar hebben alle huizen een schoorsteen.

Directeur Ton Ringersma van Stadlander en bestuursvoorzitter Jef Pelgrims van stichting tanteLouise-Vivensis stelden in hun toespraken dat het nieuwe woonzorgcentrum – bestaande uit 24 levensloopbestendige woningen en een woonzorginstelling van vier groepswoningen – in Nieuw-Vossemeer een voorbeeldproject is voor de gehele regio.

Door de komst van deze voorziening binnen het Centrumplan, is de leefbaarheid van het dorp gewaarborgd, gaf wethouder Cor van Geel op zijn beurt aan. De huisartsenpraktijk en de bibliotheek nemen straks ook hun intrek in het gebouw. Ook wordt er een centraal plein gerealiseerd ten bate van allerhande (verenigings)activiteiten.