Hondenspeeltuin Steenbergen krijgt terrein toegewezen

STEENBERGEN – Ze hebben even flink wat geduld moeten hebben, maar het gaat er nu toch van komen. Eind 2018 vatten Laurence Poclet en dochter Ninon – woonachtig in Noord –  het idee op dat er in de kern Steenbergen behoefte zou zijn aan een hondenspeelterrein. Hondenliefhebber Bert van Bavel – woonachtig in Zuid – liep met eenzelfde idee rond. Er werd een campagne gestart om de behoefte te inventariseren en er werd contact opgenomen met gemeente Steenbergen. Want ondersteuning van de lokale overheid is wel noodzakelijk. In mei 2019 weidden Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl een artikel aan het initiatief.

Inmiddels hebben zich een 400-tal belangstellenden gemeld. Dat gebeurde via formulieren die bij de dierenkliniek lagen en via reacties op facebook. Poclet en Van Bavel zijn blij met de reacties en met de kans om in Zuid van start te gaan.
“Idealer was geweest als we een terrein in het centrum van de kern Steenbergen hadden kunnen krijgen. Naast de volkstuinen aan de Krommeweg ligt zo’n terrein, maar er kwamen bezwaren van omwonenden. Die vreesden verkeersdrukte en de direct omwonenden waren bang voor geluidsoverlast. “Dat is begrijpelijk, maar ook voorbarig. De gebruikers van de hondenspeeltuin moeten zich houden aan duidelijke regels. Die komen op een bord bij dit terrein ook te staan. Wanneer men zich niet aan de regels houdt is het einde verhaal”, zo vertellen Laurence Poclet en Bert van Bavel.

Veilig

Zij denken overlast te kunnen voorkomen. “Het terrein is ook veilig voor de honden om er los te spelen. Het is nu al aan drie zijden omheind en er komt nog een hekwerk aan de voorzijde. Het wordt ook een prettige ontmoetingsplek voor hondenliefhebbers”.
Op het veld dat een kleine veertig bij tachtig meter meet komen speeltoestellen. “Een deel van de materialen daarvoor levert gemeente Steenbergen, maar het meest zullen we zelf bij elkaar moeten zien te krijgen. Vandaar ook onze oproep aan sponsoren om ons hierin te ondersteunen”, aldus het tweetal.

Over een paar maanden van start

Ze denken in het voorjaar van start te kunnen gaan. We zullen dat tegen die tijd nog duidelijk communiceren. En wie zich ondertussen nog wil aanmelden is zeker welkom. Dat kan via facebook – www.facebook.com/hondenspeeltuinsteenbergen – of door een bericht te sturen naar: hondenspeeltuinsteenbergen@hotmail.com. Ook belangstellende sponsoren worden opgeroepen zich hier te melden. “We zijn ook op zoek naar vrijwilligers die een helpende hand willen bieden”, zo laten beide initiatiefnemers weten.

Door: Peter Vermeulen