Holle Roffel open tijdens Kruislandse jaarmarkt

KRUISLAND – Komende zondag – 23 september – wordt de Kruislandse jaarmarkt gehouden. Daarbij is het Ambachts- en Gereedschapmuseum De Holle Roffel als vanouds van de partij. Er zijn dit jaar een aantal nieuwe aanwinsten te bewonderen.

Zo werd de collectie uitgebreid met een grote modelstoomlocomotief met tender.

De combinatie is 170 cm lang en is 40 jaar geleden opgezet door oud-machinist Cremers uit Roosendaal. Die reed jarenlang op de originele uitvoering, die thans staat opgesteld in het spoorwegmuseum in Utrecht. Cremers heeft zijn werkstuk helaas niet kunnen afbouwen, maar Steenbergenaar Cees Maas – een verwoed modelbouwer – is er mee aan de slag gegaan.

Naast dit prachtige exemplaar zullen op het buitenterrein tijdens de jaarmarkt diverse modelstoom machientjes te bewonderen zijn die met echte kolen worden gestookt. Ook de cirkelzaag uit 1850 zal de nodige belangstelling trekken, zo is de verwachting, terwijl ook de heteluchtmotor uit 1906 niet ontbreekt. De Holle Roffel houdt tevens een snuffelmarkt waarop tal van leuke zaken worden verkocht. De opbrengst wordt gebruikt voor de exploitatie van het museum.

Tijdens de jaarmarkt is De Holle Roffel geopend tussen 11:00 en 17:00 uur. Toegang voor donateurs, sponsors en kinderen is gratis, de overige bezoekers betalen 1,50 euro entreegeld.