‘Hollandse Avond in één woord geweldig’

STEENBERGEN – ,,In één woord: geweldig!’’ Hoofdorganisator Jan de Groot van de Hollandse Avond, die gisteravond door zo’n 200 liefhebbers van het Nederlandse lied werd bezocht, kan niet anders dan met grote tevredenheid terugkijken op het 10-jarig bestaan van dit jaarlijkse evenement, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Ankie Stoer!, oftewel de strijd tegen kinderkanker.

Onder de noemer ‘Vuist tegen spierziekten’ zet de Steenbergse dj zich, met een groepje trouwe medewerkers nu dus al weer een decennium lang, met volle overgave in voor het goede doel. Gisteren maakte hij de tussenstand van dit jaar bekend en die is al gelijk aan het totaal van vorig jaar, te weten 1750 euro. In oktober komt er echter nog een dartstoernooi voor hetzelfde goede doel en op 28 november krijgt de Hollandse Avond weer een vervolg, dus de teller gaat ongetwijfeld behoorlijk oplopen.

Het feest bij De Joosse voltrok zich gisteravond in een optimale sfeer. De Dellenoy Brothers, Jaman, José Sep en als klap op de vuurpijl zanger John West wisten het publiek meer dan uitstekend te vermaken met hun live-optredens, die voor de laatste keer aan elkaar werden gepraat door Henk de Weert. De Groot richtte dan ook een speciaal woord van dank tot de presentator die tien jaar lang de microfoon ter hand nam tijdens ‘de Vuist’. Ook alle medewerkers en sponsoren werden hartelijk bedankt voor hun bijdragen en medewerking.

Foto's Ad de Groot