Hoge opkomst bij jubileumeditie van Fietsdriedaagse

DINTELOORD – Het was gisteravond een drukte van belang bij Sporthal ‘de Buitelstee’, waar de Dinteloordse Fietsdriedaagse voor de twintigste keer zijn aanvang had. Vanwege het grote aantal deelnemers waren de aanmeldformulieren dit jaar niet aan te slepen. Uiteindelijk meldden 224 enthousiastelingen zich aan voor de fietstocht, die traditiegetrouw in de eerste week van de zomervakantie plaatsvindt.

Net als voorgaande jaren was de organisatie van het driedaagse fietsevenement in handen van de Dinteloordse volleybalvereniging VOVERDI, die ter gelegenheid van het vierde lustrum een aantal extra activiteiten aan de fietsroute had toegevoegd. Zo konden de deelnemers bij de verschillende stops genieten van een hapje en een drankje, welke beschikbaar werden gesteld door de lokale middenstand en horeca. Daarnaast werden bij stempelpost Fort Sabina op ludieke wijze de stempelkaarten gecontroleerd. Deze controles werden uitgevoerd door twee leden van Voverdi die speciaal voor de gelegenheid gekleed waren als echte douaniers.

Kindertour

Nieuw dit jaar is de Kindertour. De tour is een verkorte fietsroute met een extra lange tussenstop bij Zorgboerderij Kakelbont, waar voor kinderen tot en met 12 jaar voor de nodige animatie gezorgd is. De Fietsdriedaagse wordt donderdagavond afgesloten met een gratis verloting van leuke prijzen. Daarnaast staat een optreden van de lokale dweilband op het programma.

Foto Stanley van Aken©KijkopSteenbergen