Hof van Steenbergen start actie voor AED-apparaat

STEENBERGEN – Initiatiefnemer Kees-Jan Langenberg laat weten dat in Hof van Steenbergen een actie van start is gegaan om geld op te halen voor den buurt-AED-apparaat. Binnen twee dagen is reeds meer dan vijftig procent van het benodigde bedrag bijeen gebracht.

“Hoewel er op steeds meer locaties AED’s hangen is het belangrijk om de dichtheid van deze apparaten te vergroten. Hierdoor gaat minder kostbare tijd verloren bij een hartstilstand”, zo laat Kees-Jan Langenberg weten. Hij geeft aan dat een AED apparaat niet alleen belangrijk is voor de bewoners van Hof van Steenbergen, maar zeker ook voor bewoners in de directe omgeving. Langenberg hoopt snel het gehele bedrag bij elkaar te krijgen en rekent op de bijdrage van buurtgenoten die nog niet hebben gedoneerd. “Elk jaar krijgen 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt dit thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten wordt gestart met het reanimeren met een AED. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is”.

Via www.buuraed.nl/project/buurtaed-voor-hof-van-steenbergen-4651-steenbergen is alle benodigde info te vinden.
Overigens loopt bij gemeente Steenbergen nu een actie waarop de eerste twintig initiatieven voor een eigen buurt AED worden ondersteund met een bijdrage van 250 euro. Initiatiefnemers worden opgeroepen om zich voor deze bijdrage aan te melden.