Hof van Nassau genomineerd voor architectuurprijs

STEENBERGEN – Trots meldt de bouwer van Hof van Nassau – bouwgroep De Nijs-Soffers – dat het verpleeghuis is genomineerd voor de prestigieuze architectuurprijs ‘Zorgbouw van het jaar 2019’. De jury van deze prijs noemt het ‘Een omgeving waarin ouderen in hun laatste levensfase echt mens kunnen zijn’.

“Hof van Nassau is lichtjaren ver verwijderd van het beeld van een verpleeghuis met lange troosteloze gangen en kleine donkere kamertjes die doen denken aan een ziekenhuis”, zo stelt de bouwer. Het verpleeghuis is in betrekkelijk korte tijd gebouwd. In dertien maanden tijd werd Hof van Nassau eind oktober 2018 opgeleverd.
Projectleider Jeroen de Nijs en directeur Marloes de Nijs van Bouwgroep de Nijs – Soffers zijn daar trots op: “Op sommige dagen liepen er wel 100 man op de bouwplaats. Zonder de korte lijnen binnen ons bedrijf én met de opdrachtgever hadden we nooit zo’n hoog tempo kunnen aanhouden. Onze mannen hebben keihard gewerkt, wij zijn supertrots en vinden dat Hof van Nassau die nominatie heeft verdient. Als het die prijs wint zijn we natuurlijk blij voor Inbo, dat prachtig werk heeft geleverd, maar dan voelen we ons zelf óók winnaars.”
Op 31 oktober wordt de winnaar van de prijs voor Zorggebouw van het Jaar bekendgemaakt in Amsterdam.