Hof van Nassau: de laatste loodjes

STEENBERGEN – Wie eerder nieuwbouw of forse verbouwingen heeft meegemaakt, weet dat in de laatste weken voor een opening nog een enorm aantal zaken moet worden afgewerkt. Hoe groter het project, hoe groter ook de ogenschijnlijke chaos. In de praktijk blijkt dat allemaal uiteindelijk reuze mee te vallen. Zo ook bij het Hof van Nassau. Hier nadert de afteller het eindpunt dicht. Want wat ‘het mooiste verpleeghuis van Nederland’ gaat worden zal vanaf 19 november – 10 dagen van nu dus – in gebruik worden genomen.

Deze dagen krioelt het er van de bouwlieden en lijkt er nog van alles tegelijk te gebeuren. De inrichting van het restaurant bijvoorbeeld, lijkt nog niet geheel op wat het gaat worden en dat is een aardige ‘understatement’.
“Het komt heus allemaal goed. Geen paniek”, vertelt projectmanager Vastgoed Wilfried Aper in alle rust. Hij is een van de geïnterviewden in de special over het Hof van Nassau die Steenbergse Courant volgende week vrijdag uitbrengt. En Wilfried Aper kan het weten, hij begeleidde al menige bouw van verpleeghuizen of facilitaire gebouwen. Ook de overige leden van het interne projectteam: Nadine Verheuvel, Mariëlle Bastiaanse, Marcha Kwisthout en Marleen Arensman kijken vol vertrouwen en ook vol verlangen uit naar het moment waarop Hof van Nassau in gebruik genomen kan worden.