Hof van Nassau: Blij met wat het nieuwe verpleeghuis de bewoners en bezoekers gaat bieden

STEENBERGEN – Ze stroomt over van enthousiasme, al geeft ze al wel aan dat de vermoeidheid zich zo nu en dan flink laat voelen. Maar nu het Hof van Nassau zo goed als klaar is, geeft dat plezierige energie. “Zelfs nu het hier nog een rommeltje is, voel je de sfeer. De binnentuin is heerlijk beschut. Het restaurant wordt warm en gezellig. Het worden ontmoetingsplaatsen. Je stapt binnen in je eigen woning. Met een eigen voordeur, met een eigen huisnummer. Je bent weer thuis”.

Marleen Arensman, coördinator facilitair van het Hof van Nassau, is oprecht blij met wat het nieuwe verpleeghuis de bewoners én bezoekers gaat bieden. “Tijdens de kijkdag hoorde ik een bezoeker zeggen: Het voelt hier vrolijk. En zo is het ook. Daar word ik nu al blij van”.

“We doen het hier echt samen”

Marleen Arensman geeft in het Hof van Nassau leiding aan de horeca, de huismeesters, de gastvrouwen en de huishoudelijke dienst. “Maar het is zeker niet zo dat ik op dit terrein de kar alleen trek. Allereerst werk ik nauw samen met Marcha Kwisthout, de locatiemanager. En we doen het echt met alle medewerkers, als compleet team. De huishoudelijke dienst wordt bijvoorbeeld gekoppeld aan de woning en smelt samen met de zorg. Samen zorgen ze ervoor dat het in huis prima loopt en dat de bewoners zich op hun gemak voelen. In het restaurant bereiden de koks heerlijke maaltijden en lekkernijen voor wie daar wil eten. De horecamedewerkers en de gastvrouwen zorgen voor de juiste sfeer. De gastvrouwen kennen de bewoners en weten straks wat die het meest prettig vinden. Van de logistiek medewerkers wordt ook veel gevraagd. Zij zorgen ervoor dat alle woningen worden bevoorraad”.

“Er wordt veel gevraagd, maar het geeft ook veel voldoening”

Coördinator Arensman ziet het helemaal voor zich. “We zijn hier al lang mee bezig. Onze visie is helder: onze bewoners moeten zo vrij mogelijk kunnen zijn en zich op zijn minst prettig en het liefst gelukkig voelen. Daarvan we willen al onze mensen helemaal doordringen’’.

,,Ikzelf – maar zeker ook mijn medewerkers zijn dag en nacht bezig met het Hof van Nassau. Als ik ergens ben en iets goeds zie, dan denk ik ‘Dat is mooi, dat kunnen wij ook zo gaan doen’. Ja, het klopt ik ben enorm enthousiast. Het is toch uniek, dat je mag zorgen voor zo’n prachtig concept. En alle medewerkers zijn hier belangrijk bij. Zij dragen het hier immers uit. Er wordt ook heel veel van het team gevraagd. Maar ze krijgen er, als het goed is, ook veel voldoening voor terug.’’.

‘De winkel, ook een plek om naar toe te gaan’

Er valt veel over Hof van Nassau te vertellen. Dat kan niet allemaal in dit verhaal. Marleen Arensman wil toch echt de winkel nog even noemen. “Ook dat wordt een plek om dagelijks naar toe te gaan. De inrichting is warm en gezellig. Het ruikt er lekker. Er wordt van alles verkocht voor rond de broodmaaltijd. Heerlijk vers brood, beleg, maar ook kleine cadeau-artikelen, doosjes bonbons en dat soort zaken. De medewerkers van de horeca zorgen er samen met enthousiaste vrijwilligers voor dat de winkel zeven dagen per week open is”.

Door: Peter Vermeulen

——————————————————–

Dit artikel maakt onderdeel uit van de special ‘Hof van Nassau’ uit de Steenbergse Courant editie van vrijdag 16 november. Deze special is mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties:

TanteLouise: Op een waardige manier oud worden, of u nu thuis woont of in één van de zorg- of verpleegcentra: tanteLouise biedt de beste zorg, waar thuis ook is. Meer informatie: tantelouise.nl.

Gemeente Steenbergen: Gemeente Steenbergen is erop gericht om alle taken uit te voeren die in direct belang zijn voor de inwoners van de gemeente Steenbergen. Meer informatie: gemeente-steenbergen.nl.  

Leys: Leys is dé specialist als u het heeft over gereedschappen, hang- en sluitwerk, PBM en ijzerwaren. Meer informatie: leys.nl.

Bouwgroep De Nijs-Soffers:  Bouwgroep de Nijs – Soffers is een breed georiënteerde allround ontwikkelende aannemer. Meer informatie: bouwgroepdenijssoffers.nl.

Albert Heijn Achterberg Steenbergen: Albert Heijn Achterberg combineert het sterke merk Albert Heijn met het persoonlijke en betrokken ondernemerschap van familie Achterberg. Meer informatie: albertheijnachterberg.nl.

Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom & Roosendaal: Bravis Ziekenhuis beschikt over een deskundig en enthousiast team van medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers die voor u klaar staan. Meer informatie: bravisziekenhuis.nl.

Consyst:  Consyst adviseert, realiseert en beheert geïntegreerde communicatiesystemen voor de oproepafhandeling van zorgoproepen, calamiteiten, welzijn en persoonlijke veiligheid. Meer informatie: consyst.nl.

Scalda College: Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie en verzorgt toegankelijk en veelzijdig onderwijs. Meer informatie: scalda.nl.

Happy Nurse: HappyNurse biedt hoog gekwalificeerd verpleegkundig personeel, zowel bij u thuis als bij zorginstellingen in heel Nederland. Meer informatie: happynurse.nl.

De Keerzijde: De Keerzijde is het trainingsbureau voor zorginstellingen. Meer informatie: dekeerzijde.com.

Sweegers en De Bruijn: Sweegers en de Bruijn adviseert een scala aan bedrijven, overheden en bouwpartners op het gebied van comfort, functionaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Meer informatie: swebru.nl.

DWT Groep: DWT Groep verzorgd op het gebied van totaalinstallaties alle technieken in en om uw gebouw. Meer informatie: dwtgroep.nl.

Tieleman Keukens Middelharnis: Tieleman Keukens is een keukenspecialist die keukens levert en monteert door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Meer informatie: tielemankeukens.nl

Detron: Detron is dé ICT-dienstverlener die (hybride) clouddiensten, werkplekmanagement, lifecycle services, IT-security services en (unified) communications-oplossingen levert. Meer informatie: detron.nl.

Mart Brusselaars Steenbergen: Mart Brusselaars Zonwering is uw partner voor zonweringen en rolluiken in de regio Steenbergen, West-Brabant en Zeeland! Meer informatie: martbrusselaarszonwering.nl.

Ligne Netwerk Notarissen Steenbergen: Ligne Netwerk Notarissen staat altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven juridisch goed te regelen. Meer informatie: netwerknotarissen.nl.

SDW Zorg: SDW Zorg wil dat mensen met een verstandelijke beperking leven zoals zij dat willen. Meer informatie: sdw.nl.

Van Egeraat Verhuizingen Bergen op Zoom: UTS Van Egeraat Verhuizingen is een professioneel verhuisbedrijf met een brede dienstverlening, dé verhuisspecialist van West-Brabant. Meer informatie: egeraat.nl.

Brain Trainer Plus: Brain Trainer Plus stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie. Meer informatie: braintrainerplus.com.

Bedrijfsartsen5 ZuidWest: BedrijfsArtsen5 ZuidWest richt zich op ondersteuning van werkgevers bij de uitvoering van arbo- en verzuimbeleid. Meer informatie: ba5-zuidwest.nl.

De Bont Elektro- en beveiligingstechniek: De Bont is een totaalaanbieder van elektro- en beveiligingstechniek, die bekend staat om zijn scherpe prijzen in de aannemerij. Meer informatie: debontelektrotechniek.nl.

Culinair Kommers: Culinair Kommers bereidt ambachtelijke en verse maaltijden, zo vers en smaakvol als thuis. Meer informatie: culinairkommers.nl.

Lekz: Lekz is een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in bemiddeling in de zorg tussen werkgevers en werkzoekenden. Meer informatie: lekz.nl.

Het Koestermoment Uitvaartzorg Steenbergen: Het Koestermoment vertaald uitvaartwensen tot een persoonlijk afscheid waar iedereen aan mag bijdragen. Meer informatie: hetkoestermoment.nl.

Kats Bewaking Bergen op Zoom: Kats Bewaking levert beveiligingsdiensten, zoals alarmopvolging, surveillance, continue bewaking en andere soorten beveiliging. Meer informatie: kats.nl.

Guido Smout Schilderwerken Nieuw-Vossemeer: Guido Smout Schilderwerken  staat voor vakmanschap, kwaliteit en service. Meer informatie: gsmout.nl.

Huijgens Verhuurbedrijf Halsteren: Huijgens Verhuurbedrijf is een verhuurbedrijf met een compleet assortiment verhuurmaterialen en is daarnaast ook inzetbaar voor de gehele facilitaire levering van uw event. Meer informatie: huijgens.net.

Sardonus Promoties: Sardonos Promoties is een begrip als het gaat om de complete verzorging en organisatie van feesten en evenementen.