Hoera! De sint is weer aangekomen!

DE HEEN – Zaterdagmiddag even na twee uur was het zover. Sinterklaas kwam weer naar De Heen. Op de kade wachtten kinderen in spanning af. Naast locoburgemeester Esther Prent stond Julie, zij mocht sinterklaas als eerste begroeten.

‘Er komen 2 boten aan!’

Zou de Sint op tijd zijn? En zouden de Pieten snoep uitdelen? De spanning was van de gezichtjes van de kinderen te lezen. Hangend over de versierde hekken, opgewonden kwebbelend, of spelend met leeftijdgenootjes. Op de achtergrond klonken sinterkaasliedjes en langzaam stroomde de kade vol. Langzaam maar zeker nam de spanning toe. Zou het nog lang gaan duren? Vlak bij de aanlegsteiger stond Julie, het jongste lid van het sinterklaas comité. Een beetje nerveus, want het is niet niks om als 12-jarige de Sint te mogen verwelkomen!  Plots klonk een luid gejuich! Want in de verte klonk een scheepshoorn, en nog een keer! Daar kwam een boot de bocht door varen. Op het met slingers versierde dek dansten Pieten uitbundig rond. Maar, wat nu? Er kwam nóg een boot aanvaren. Met Sinterklaas aan boord. Twee boten met heel veel Pieten én Sinterklaas. Wat een verrassing! De boten meerden aan en de Pieten stoven meteen naar de juichende kinderen. Handenvol met strooigoed werden uitgedeeld. Ondertussen was ook Sinterklaas aan wal gekomen waar Julie al op hem stond te wachten. Wat voelde de Sint zich welkom.

‘Wat ben ik blij in De Heen te zijn’

Op de kade wilden de kinderen allemaal een handje geven aan de Sint. Daar hoefden ze niet lang op te wachten, want Sinterklaas had tijd voor iedereen. Een handje, een tekening of een ‘box’, niemand werd overgeslagen. Toen alle kinderen tevreden waren kwam de Sint bij locoburgemeester Esther Prent aan. Na een hartelijk welkom namens de gemeente vertelde de Sint blij te zijn om weer in De Heen te zijn. Want De Heen geeft een warm plekje in zijn hart. Ondertussen vermaakten de Pieten de kinderen én hun ouders. Met grappen en grollen. Tikkertje en verstoppertje spelend. Pieten blijven ondeugend. Zo wilden er een paar naar het Pannenkoekenhuis, stiekem even een pannenkoek eten. Gelukkig werd daar een stokje voor gestoken. Ze moesten mee met de stoet, naar ‘De Stelle’. Want daar begon het feest van de intocht van Sinterklaas pas écht.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel