Hoe moet het verder met Saskia Bolten en de gemeente Steenbergen

Wat vindt u? Moet burgemeester Saskia Bolten haar rug recht houden en er alles aan doen om in het zadel te blijven zitten, zodat zij – al dan niet met brede politieke steun – alsnog de kans krijgt om orde op zaken te stellen binnen de ambtelijke en bestuurlijke organisatie van de gemeente Steenbergen?

Of kan zij de eer beter aan zichzelf houden, ongeacht waar het nu precies is misgegaan, en dient er zo snel mogelijk een waarnemend burgemeester aangesteld te worden, die voor eens en voor altijd een einde maakt aan de interne problemen?

Het is immers niet voor het eerst dat de gemeente Steenbergen blijk geeft van bestuurlijk onvermogen, getuige onder meer de 'versteende verhoudingen' uit het recente verleden, toen Jan Hoogendoorn het burgemeestersambt hier nog bekleedde. 

Ook meerdere discussies van de laatste tijd, o.a. over de kunstgrasvelden, de (illegale) bewoning van Sunclass, de speelautomatenhal en meerdere integriteitskwesties binnen de raad, getuigen niet bepaald van bestuurlijke daadkracht. 

En gaat u op 19 maart volgend jaar nog naar de stembus in de hoop dat een nieuwe gemeenteraad in meerderheid wél de openbaarheid van bestuur huldigt of zijn de huidige ontwikkelingen voor u juist een (extra) reden om niet meer te gaan stemmen?

U kunt reageren via de Facebookpagina van KijkopSteenbergen.nl of per e-mail via info@kijkopsteenbergen.nl