HMS Dinteloord traint in Notendaalse achtertuin

DINTELOORD/NIEUW-VOSSEMEER – Sinds een jaar verzorgt Sportvereniging HMS Dinteloord ook gym- en turnlessen in Nieuw-Vossemeer. Een experiment dat voorzichtig begon, maar waar inmiddels vijftig kinderen aan deelnemen. De corona-crisis blokkeert voorlopig nog de deur naar de gymzaal aan de Voorstraat, maar de vereniging heeft een prima alternatief gevonden in de riante achtertuin van Carissa Somers aan de Pelsendijk op Notendaal.

Aan het hoofd van de Vosmeerse turntak staat Conny van der Ree. Samen met echtgenoot Ad vormt zij al sinds jaar en dag de verpersoonlijking van de turnsport in de gemeente Steenbergen. Aan de Pelsendijk verzorgt Conny samen met collega’s Carissa Somers en Carmen Ramos de trainingen. Ad zorgt er in de tussentijd voor dat alles ordentelijk volgens de RIVM-richtlijnen verloopt. Met een flesje desinfecterende handgeld paraat houdt hij een scherp oogje in het zeil.

Zonneweide Aquadintel

De tijdelijke trainingsruimte voldoet aan alle RIVM-eisen en dat is mede te danken aan het feit dat Carissa Somers er in het dagelijks leven een dagbesteding voor mensen met een beperking runt, ‘Somers Allround in Een’ genaamd. Zelf is zij tevens fervent turnster en bood met liefde haar tuin aan voor de trainingen.
Ook op de HMS-thuisbasis in Dinteloord zijn de trainingen voor de kinderen weer begonnen. Met dank aan badmeester Stefan van zwembad Aquadintel die de zonneweide beschikbaar stelde.

Leden kwijt

Het zijn mooie oplossingen in deze corona-tijden, maar het achterliggende probleem baart Van der Ree zorgen: “We zijn veel leden kwijtgeraakt die het geld van het lidmaatschap liever in de zak houden. Begrijpelijk overigens, maar het is de vraag of ze straks weer terugkomen. Bovendien raken we inkomsten kwijt, terwijl aan de andere kant uitgaven blijven. De zaalhuur van sporthal ‘De Buitelstee’ gaat bijvoorbeeld gewoon verder.”

Houdt Moedig Stand

Gelukkig staat de afkorting HMS niet voor niets voor ‘Houdt Moedig Stand’ en dus gaan Conny en Ad gewoon door. “We beleven er nog altijd heel veel plezier aan,” geeft Conny toe. “Maar, ik ben 64 en Ad is zelfs al 70 dus er komt toch echt een moment dat we af zullen zwaaien.”
Dat is voorlopig nog niet aan de orde en kunnen ouders van kinderen die een proeflesje willen, zich gewoon melden bij Conny (06) 20987351 of mailen naar leiding@hms-dinteloord.nl.
Voor meer info: https://www.hms-dinteloord.nl/

Foto: De Vosmeerse tak van gym- en turnvereniging HMS Dinteloord traint, zolang de gymzaal aan de Voorstraat gesloten is, aan de Pelsendijk op Notendaal. Ad en Conny van der Ree, Carissa Somers en Carmen Ramos (niet op de foto) verzorgen er de lessen.

Foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant
Door: Dasja Abresch