Hitte maakt het de lopers niet gemakkelijk bij 10-kilometerloop van Diomedon

WELBERG – Ga er maar aanstaan. In een tropische hitte starten in een hardloopwedstrijd over 10 kilometer. Toch liet een dikke 180 deelnemers zich gisteravond niet weerhouden en verschenen ze aan de start van de 10-kilometer Groot Steenbergen in de Kapelaan Kockstraat. Al besloot een deel van de lopers het iets rustiger aan te doen door te switchen naar de vijf kilometer loop.

Volgens wedstrijdleidster Joke de Kock telde het deelnemersveld zowel bij de senioren als junioren een iets minder groot aantal dan vorig jaar. Toch verschenen bij de senioren nog 180 deelnemers aan de start, terwijl de teller bij de junioren om 8 deelnemers bleef staan. Tijdens het lopen speelde de hitte hen danig parten en boden de bekertjes water en natte sponsen de noodzakelijke verkoeling. Zo ook bij Steenbergenaar Peter Wiersma. . “Dit heb ik de vorige jaren niet gehad. Ik moest bijna spugen bij de finish. Het was erg warm en benauwd”, zo vatte hij zijn ervaring van deze keer samen.

De overwinning bij de senioren ging uiteindelijk naar Erwin Poldervaart uit Spijkernisse, die finishte met een tijd van 32.42. Bij de jeugd kwam de 11-jarige Yara Karelse uit Goes als eerste over de eindstreep.

Foto’s: Mark Koenraadt ©2017