Historisch Steenbergs bier nu ook verkrijgbaar bij AH Achterberg

STEENBERGEN – Sinds afgelopen zaterdag is het Steenbergs bier dat vanaf 1667 tot 1928 in deze plaats gebrouwen werd en recentelijk opnieuw in productie is genomen ook te koop bij Albert Heijn Achterberg. Er zijn twee soorten bier verkrijgbaar een tarwe bier (Weizen) en een steviger Tripel. Op 28 april is de brouwer persoonlijk aanwezig bij de Steenbergse super.

Dit bijzondere bier is eveneens verkrijgbaar in een fraaie geschenkverpakking met eventueel ook het speciale bierglas van Brouwerij Het Wit Kruis.

In het jaar 1504 kreeg de Steenbergse schout Engelbrecht van Etten van Graaf Hendrik van Nassau en Heer van Breda toestemming om een brouwerij op te richten.

In 1667 wordt gesproken over bierbrouwerij ‘Het Wit Kruys’ in Steenbergen, gelegen op de hoek van de Berenstraat met de Simonshaven. Ruim 250 jaar later, in 1928, komt er door de economische crisis een einde aan een lange periode van bierbrouwen in Steenbergen en wordt de brouwerij gesloten. Eigenaar Veraart richt zich op het bottelen van bier en het maken van limonade, gazeuse en mineraalwater.

Terug van weggeweest

Nu is het bier van vervlogen tijden is weer terug in Steenbergen. Bierbrouwer Kees Jan Kooijmans deed het befaamde bier herleven. En met succes: het bier oogst lovende kritieken in de regio. Overigens behaalde de brouwer een bronzen medaille in de categorie tarwe/granenbier tijdens de Dutch Beer Challenge met een ander bier dat hij brouwt: ‘Heer van Oranje’. Daarmee schaart de brouwer zich bij de top drie van Weizenbieren in Nederland en laat hij zien dat zijn brouwerij kwaliteit levert.

Meet and greet

Wie brouwer Kees Jan Kooijmans persoonlijk wil bevragen over zijn bieren, komt op zaterdagmiddag 28 april tussen 14:00 en 16:00 uur aan zijn of haar trekken. Dan is hij aanwezig bij Albert Heijn Achterberg en beantwoordt hij met plezier vragen van belangstellenden.