Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint

STEENBERGEN – Sinterklaas en zijn Pieten zijn – met een stoomboot vol snoepgoed en cadeautjes – op weg naar Nederland en komen, na de nationale aankomst in Meppel, natuurlijk ook weer zo snel mogelijk naar de gemeente Steenbergen.

De eerste intocht hier is op zaterdag 14 november om 14.30 uur in de haven van De Heen, met na de traditionele rondrit een Sinterklaasmiddag in De Stelle.

Zondag 15 november heeft de goedheiligman een druk programma.

Om 13.00 uur wordt de grote kindervriend verwacht in Steenbergen, waar hij niet zoals voorheen zal aanmeren in de haven aan de achterzijde van Albert Heijn en De Lindenburgh, maar weer als vanouds in de (oude) jachthaven aan de Kade. Vervolgens maakt de Sint te paard een welkomsttocht door de stad, waarna er in ’t Cromwiel een kindermiddag wordt gehouden.

Ook de aankomst in Kruisland is diezelfde zondagmiddag, om 13.30 uur, op de vertrouwde plek bij de Commissaris van der Hartenbrug (tussen Kruisland en Oud-Gastel), waarna het per koets richting het dorp gaat en in gemeenschapshuis Siemburg de Sinterklaasmiddag plaatsvindt.

In Nieuw-Vossemeer zetten Sint en zijn Pieten dan om 13.30 uur voet aan wal, zoals gebruikelijk gebeurt dit in het werkhaventje en van daaruit gaat het naar De Vossenburcht, waar de kindermiddag wordt gehouden.

Een week later, op zaterdag 21 november, is de intocht in Dinteloord. Daar arriveren Sint Nicolaas en zijn metgezellen om 14.30 uur in de haven(kom) van het dorp, waarna de stoet naar Het Dorpshuis gaat, voor een muzikaal Sinterklaas-spektakel.

Tot slot wordt, op zondag 22 november, Welberg met een bezoek vereerd, met aankomst rond 13.30 uur in de Hoogstraat en een rondgang over het dorp. In De Vaert is er vervolgens een feestelijke Sinterklaasmiddag.