‘Hij is wel knap hè en wat ruikt ‘ie lekker!’

STEENBERGEN – Als vliegen op stroop ‘doken’ de vele fans van Ferri Somogyi vanavond op de soapster af, toen hij zijn bekende gezicht liet zien op de voorjaarskermis, die volgens de initiatiefnemers sowieso al niks te klagen heeft over de belangstelling van het publiek. Een nieuwe traditie lijkt geboren.

Volgens horeca-ondernemer Peter Jongenelen mogen we er nu al wel van uitgaan dat de voorjaarskermis een jaarlijks terugkerend evenement wordt. ,,Vanaf de eerste minuut is er veel animo. Vooral de Miami Trip is erg in trekt bij de jeugd en heeft voortdurend gedraaid. Je kunt merken dat de mensen toe zijn aan iets positiefs en weer lekker naar buiten willen nu het voorjaar is begonnen.’’

Ter verhoging van de feestvreugde, werd acteur Ferri Somogoyi, oftewel Rik uit Goede Tijden Slechte Tijden bereid gevonden om zich onder de kermisgangers te begeven. De BN’er – de vriendelijkheid zelve – nam ruimschoots de tijd om met de grote schare, hoofdzakelijk vrouwelijke bewonderaars van vrijwel alle leeftijden, op de foto te gaan en fotokaarten met een ‘verse’ handtekening uit de delen. 

'Wat er zo bijzonder aan hem is? Kijk maar naar 'm!'

‘Hij is wel knap hè!' En ‘Wat ruikt ’ie lekker!’ zo viel te beluisteren, uit monden van tienermeisjes. Ook trouwe fans van de langst lopende Nederlandse soapserie, waarin Somogyi in 1995 voor het eerst z’n opwachting maakte, lieten zich niet onbetuigd.

Zo kwamen ook de Steenbergse Jacqueline Kerp en haar vriendin Ilona – 'we kijken elke avond' – vanavond speciaal naar de kermis op de Markt, om de bekendheid in levende lijve te kunnen ontmoeten. ‘Wat er zo bijzonder aan hem is? Kijk maar naar ’m!’

In de wetenschap dat hij op een kleine kermis in een niet al te grote plaats moest zijn, had Somogyi niet op zoveel belangstellenden gerekend, reageerde hij enthousiast over de toeloop. 

Bekijk het fotoalbum van de voorjaarskermis via https://kijkopsteenbergen.nl/albums/voorjaarskermis-steenbergen.html

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl