‘Het zal me een biet wezen’

LEPELSTRAAT – Met een exemplaar van maar liefst 19,02 kilo is Jurian Moerland gisteravond winnaar geworden van de jaarlijkse voederbietenwedstrijd ‘Het zal me een biet wezen’. Bij de jeugd t/m 12 jaar ging de hoofdprijs naar Bas Oudijk uit Steenbergen, met een biet van 10,6 kilo.

De jaarlijkse competitie telde een kleine vijftig deelnemers uit de regio, die begin maart het benodigde zaad toegestuurd kregen en vanaf dat moment barstte de strijd los. Iedereen mag zijn eigen tactiek gebruiken – eerst binnen voorkweken of gelijk in de volle grond zaaien, duiven- of toch koeienmest toepassen – om een zo zwaar mogelijke suikerbiet te telen.

Gisteravond werden alle inzendingen gewogen bij zorgboerderij de Ruige Velden in Lepelstraat, waar bij de volwassenen Jack van der Bol en Joost van der Bol uit Moerstraten op de tweede en de derde plaats eindigden, met respectievelijk een biet van 18,86 en 15,04 kilo. Bij de jeugd eindigde Tim Augustijn als tweede met een biet van 9.74 kilo en legde Laurens Raats uit Moerstraten met een exemplaar van 9,44 kilo beslag op de derde plaats.

Wie volgend jaar ook wil meedoen aan de wedstrijd, kan zich hiervoor nu al aanmelden via hzmebw@kpnmail.nl, de deelnamekosten bedragen 3 euro.

Foto’s Kim Huijsmans