Het weerbericht van weerman Ger Roedelof: Vrijdagavond ‘bloedmaan’ te zien

Vanavond blijft het in onze regio nog lange tijd zonnig en warm. Rond zonsondergang (21:40 uur) is het nog altijd 26 graden.

Aan de oostelijke horizon is tussen 21:30 en 23:15 uur een maansverduistering (bloedmaan) te zien. Of deze roodoranje bloedmaan ook in onze omgeving goed zichtbaar zal zijn is even afwachten omdat in de loop van de avond de bewolking toeneemt en later zeker ook de kans op enkele stevige donderbuien.

Het wordt wederom een zwoele nacht met minima rond 21 graden.

Ook zaterdag overdag staan er nog enkele onweersbuien op het programma. De buien verdrijven de extreme hitte, maar met 26 graden is het op de meeste plaatsen wel zomers warm en is het ook nog ruim warmer dan de normale middagtemperatuur voor deze tijd van het jaar.Die ligt namelijk rond de 23 graden. In de loop van de middag neemt vanuit het westen de buiigheid af en komt er meer ruimte voor de zon. De wind is matig uit het zuidwesten tot westen.

Zondag wordt een droge en vrij zonnige zomerdag in onze regio met temperaturen rond de 27 graden. Daarbij staat een matige zuidwestenwind.

Ook het vooruitzicht naar volgende week laat overwegend zonnig zomerweer zien. Een enkele bui op maandagavond en vooral dinsdag is nog wel mogelijk. Het wordt waarschijnlijk weer iets warmer dan zondag met maxima van 28 graden in de gemeente steenbergen.

Weerspreuk: “Prijkt in juli `n hete gloed, zo gedijt de september goed.”