“Het was top. Je leeft er een heel jaar naar toe. Dan komt het eruit”

STEENBERGEN – Begin deze middag sloot de Volharding de 24-uurs muziekmarathon af waarmee ze haar 175-jarig bestaan groots heeft gevierd. “Het was top. Je leeft er een heel jaar naar uit. Dan komt het eruit”, zo vatte dirigent Walter Siol zijn emotie samen. “Ik ben heel blij. Wat was ik tevoren zenuwachtig of het allemaal wel zou slagen. Het was zoals ik het gehoopt had”, reageert Claudia de Groen desgevraagd. “We hebben als vereniging veel ups en downs gehad. Maar door de inzet van veel liefhebbers die graag met elkaar muziek spelen zijn we uitgegroeid tot een vereniging van 275 mannen en vrouwen”, spreekt Ton Gilles de zaal toe. “Wat ben ik trots op deze club”, zo zei de nieuwe voorzitter Barbara Erdmann en daarmee sloot ze het huzarenstuk af.

De muzikanten van Volharding Steenbergen gingen huiswaarts. Niet allemaal overigens, want er waren er heel wat die de handen uit de mouwen staken om het gebouw Het Podium weer aan kant te maken. Want morgen moet de Maria Reginaschool er weer normaal gebruik van kunnen maken.

Jubileumlied

Vanochtend waren er nog uitvoeringen en workshops, na een hele nacht van muziek. Het Klein Orkest, de Muziek Maten, het Projectorkest, het Klarinet Kwartet om er maar een paar te noemen. En natuurlijk de Harmonie die een slotconcert bracht met de gezamenlijke afsluiting door alle Volharding leden. Toen eindigde de marathon waarmee deze begon: het speciaal geschreven jubileumlied.

"Avondeten en dan naar bed"

“Hier hebben we met 100 vrijwilligers, met 300 muzikanten uit alle kernen en uit alle muziekverenigingen zo hard aan gewerkt. Het was precies zoals ik had gehoopt en met mij nog heel veel mensen. De vermoeidheid valt me nogal mee. Die komt vast straks wel. Ik ben heel blij en gelukkig. Nu nog het avondeten, want dat is er wel bij ingeschoten en daarna met het hele gezin op tijd naar bed”, zegt Claudia de Groen dik tevreden.

"In oktober weer wat moois" 

“We hebben gauw weer even contact. Want in oktober staat er weer wat prachtigs op het programma”, deelt een zeer schorre maar voldane Walter Siol bij het weggaan met een grote glimlach mee. Wat een gedrevenheid. Kenmerkend voor Volharding.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl