Het uur ‘U’ nadert voor Glasvezelnetwerk buitengebied

STEENBERGEN – Hoewel verwacht mag worden dat ook de inwoners van het buitengebied van de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht beseffen hoe belangrijk de aanleg van een glasvezelnetwerk in het gebied is, blijkt dat op dit moment zich 19 procent heeft aangemeld. De deadline voor aanmelding nadert. Er zijn nog 32 dagen te gaan.

Op dit moment – donderdag 18:30 uur – hebben zich 389 deelnemers aangemeld. Er zijn er nog 633 nodig om het benodigde quotum te halen. Van de ruim 2000 gevestigden in het gebied moet 50% zich aanmelden en wel voor 4 juni a.s. Wordt dit percentage niet gehaald, dan gaat de aanleg niet door.

Groot aanbod, moeilijk kiezen

Wellicht vormt het feit dat er meteen ook moet worden gekozen voor een provider de reden dat het merendeel van de bewoners nog niet tot aanmelding is overgegaan. Er zijn diverse aanbieders die ook nog verschillende mogelijkheden aanbieden. Overigens blijkt dat zelfs het 'traagste' voorstel al voor een enorme versnelling zorgt in de download en upload tijden. Die zijn momenteel dramatisch en niet geschikt voor de toepassingen die in de nabije toekomst komen. Om die reden alleen al is aansluiting op glasvezel een belangrijke zaak. 

Er komen nog extra informatie en aanmeldavonden. Op 7 mei in Ossendrecht, op 8 mei in Huijbergen en op 22 mei in Halsteren. Voor de eerste serie infoavonden was zeer grote belangstelling.