‘Het Steenbergen van Toen’ nu op dvd verkrijgbaar

STEENBERGEN – Het lied over ‘Het Steenbergen van Toen’ – dat tijdens Chapeau! over het voetlicht werd gebracht als kernpresentatie van de stad Steenbergen – is nu ook op dvd verkrijgbaar. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de inrichting van de tuin en/of de aanleg van een jeu de boulesbaan bij de nieuwe woonvoorziening van SDW Aan de Zuidwal.

‘Het Steenbergen van Toen’ viel voor het eerst te beluisteren bij de Theatrale Stadswandeling die Totaaltheatergroep Cameleon afgelopen voorjaar hield en dat leverde – net als tijdens Chapeau! – veel enthousiaste reacties op vanuit het publiek.

Het lied zit dan ook boordevol herkenbare namen, gebeurtenissen en herinneringen aan zowel de vroege(re) als de recente(re) geschiedenis van Steenbergen. Zangeres Eshter de Ron vertolkt het nummers zoals alleen zij dat kan. John Nijssen schreef zowel de tekst als de melodie en Stephan Uitdewilligen verzorgde de muzikale uitwerking alsook de opname. Arnold van der Heijden was verantwoordelijk voor de kernpresentatie en het verzamelen van alle bijbehorende beelden ‘uit de oude doos’. Thomas Deurwater van het Filmcollectief Steenbergen nam de productie van de videoclip voor z’n rekening.

Hoewel het ‘totaalplaatje’ door de makers gratis via diverse kanalen op internet wordt verspreid, hopen zij van harte dat iedereen die hetzelfde gevoel heeft bij ‘Het Steenbergen van Toen’ ook de dvd in huis wil hebben. En niet in de laatste plaats omdat de opbrengst naar een goed doel gaat.

Bestellen is mogelijk via http://www.filmcollectief-steenbergen.nl/dvd_steenbergenvantoen/

IFrame