‘Het lijkt wel of ik in Oostenrijk ben’

KRUISLAND – Onder het motto ‘je moet elkaar wat gunnen’ liet burgemeester Ruud van den Belt het vanmiddag aan wethouder Cors Zijlmans van sportzaken over om als eerste ‘Met de Slee naar Benee’ te gaan in Kruisland.

Bij de officiële opening van het evenement op de Markt in het dorp, gaf Van den Belt in alle eerlijkheid te kennen last van hoogtevrees te hebben en daarom niet van de helling te gaan.

De burgemeester waande zich welhaast in Oostenrijk, roemde het evenement en de grote inzet van alle medewerkenden, wenste iedereen veel succes en plezier, maar liet Cors Zijlmans dus het zware werk doen. Wethouder Petra Lepolder was ook van de partij en waagde zich evenmin op glad ijs. 

Na Zijlmans was het de beurt aan voorzitter Jan Geers en eigenaar Edwin Maas van De Commerce, als vertegenwoordigers van de organisatie van ‘Met de Slee naar Benee’, dat na vijf jaar terug is van weggeweest.

Vervolgens werd er ruim baan gemaakt voor de kinderen die stonden te popelen om met glans van de schans te gaan en zo snel mogelijk bij de bel te geraken. Vanavond komen de volwassenen aan bod en is het ook feesten geblazen met de Après Ski Hut On Tour. 

Foto's John NIjssen©KijkopSteenbergen.nl