Het kan vriezen, het kan dooien . . .

Op 1e kerstdag is het zwaarbewolkt en somber met perioden van regen of motregen in onze regio. De maxima worden ’s ochtend reeds bereikt want overdag wordt het kouder vanaf het noorden. Rond de middag is het zo’n 4 graden. Het is niet uitgesloten de neerslag in de loop van de dag een winters karakter krijgt. De wind is zwak tot matig uit oost-noordoost.
Ook zondag , 2e kerstdag, is het zwaarbewolkt en somber met soms wat regen of motregen. De maxima liggen beduidend hoger dan zaterdag met zo rond 7 graden in de gemeente steenbergen.
De dagen daarna blijft de grens tussen koude en zachte lucht in de buurt van ons land liggen en dat maakt de verwachting zeer onzeker. De hele week blijft er kans op neerslag maar in het koude scenario kan dat sneeuw opleveren. Volgens de huidige berekeningen wordt het overdag een graad of 3 en kan het ’s ‘n graadje vriezen. Er is een kans van 30% dat het echt zacht wordt met temperaturen boven 8 graden. De kans op normaal of kouder weer dan normaal is dus het grootst.
We zullen het zien . . .

Weerspreuk: ”December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.”