‘‘Het is stil. Heel erg stil.’’

DINTELOORD – Het plannen van mooie cruises of bijvoorbeeld rondreizen. Je kan Caroline Dekker en Mariëlle Middelhoek van Dintel Travel uit Dinteloord niet gelukkiger maken. Helaas is deze gehele branche stil komen te liggen. Mariëlle Middelhoek vertelt: ‘‘Het is stil. Heel erg stil. Wij zijn telefonisch en per e-mail te bereiken maar ons kantoor is dicht. We moeten echt geduldig afwachten’’.

Je kantoor sluiten doe je niet zomaar. Mariëlle Middelhoek: ‘‘Naast het runnen van ons bedrijf moesten wij onze kinderen thuis les gaan geven. Ook liepen er bijna geen consumenten meer door de straat. Het kantoor sluiten was dus voornamelijk een praktische keuze’’.

Perspectief

Een vooruitzicht is er voorlopig niet. ‘‘In Nederland gaat er gelukkig steeds meer open. Ook de Nederlandse vakantieparken mogen straks weer gasten verwelkomen. In sommige andere Europese landen zie je dit ook gebeuren, maar de grenzen zijn voorlopig nog gesloten. Het ene land is natuurlijk ook veel meer getroffen dan het andere. Ook het vliegverkeer is nog niet hervat. Tot eind juni is in ieder geval alles gecanceld en moeten we hopen dat het toerisme in de zomervakantie weer kan worden opgestart’’.

(Om)boeken

Een enkeling waagt het er toch op en boekt alvast een reis voor het najaar of volgend jaar. ‘‘Bij ons kan je terecht voor bijna alle reizen. We nemen onder het genot van een kopje thee of koffie uitgebreid de tijd om alles naar wens te maken. Niet alles is via internet samen te stellen of te boeken. Wij hopen dat we dit snel weer voor velen te mogen doen’’.
Voor meer informatie: www.dinteltravel.nl.

Het team van Dintel Travel: Caroline Dekker (l) en Mariëlle Middelhoek (r).
Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Door: Michelle Douw