“Het is de nuchterheid van boer David die ik juist zo leuk vind”


DINTELOORD – Het tv-programma ‘Boer zoekt Vrouw’ is enorm populair en heeft een grote schare fans. Een daarvan is Daniëlle Swagemakers uit Dinteloord. Via Facebook hoorde ze van een actie van Zorghoeve Kakelbont om een VIP-arrangement te winnen met ‘boer David’ en zijn vriendin Mara Helderman die hij via het programma heeft ontmoet. Dolblij was Daniëlle toen ze hoorde dat ze was uitgekozen. “Ik ben al weken zenuwachtig voor deze ontmoeting”, vertelt ze. 

Van sterallures is bij eregasten David en Mara niks te merken. Vriendelijk staan ze iedereen te woord die nieuwsgierig is naar het bekende koppel van televisie. Voor David Kleiss is Kakelbont zeer bekend terrein. Hij is geboren en getogen op de Boompjesdijk in Dinteloord, op een steenworp afstand. En ook al werkt hij nu in Roemenië aan de opbouw van een varkensboerderij, hij vliegt elk weekend naar Nederland om bij zijn nieuwe vriendin te zijn. “Dinteloord is voor mij gewoon thuis. Hier kennen ze me en word ik gewoon behandeld.  Maar op andere plekken is het nog steeds gekkenhuis en wordt er om de haverklap een foto van ons genomen”, zegt David.

Zenuwen

Inmiddels is Daniëlle Swagemakers met haar gezin en David en Mara aangeschoven aan een tafel in Brasserie Kakelbont. Ze krijgen een pannenkoek en een drankje aangeboden en hebben zo de tijd om te kletsen. Daniëlle is haar eerste zenuwen kwijt en vertelt waarom ‘haar’ boer David en Mara favorieten werden. En dat was niet alleen maar omdat hij een Dinteloorder is. “Ze zijn zo natuurlijk op tv, gewoon nuchter en zichzelf. Mijn man en ik komen allebei uit een boerengezin en dan herken je veel dingen. Ik geniet gewoon enorm van het programma; ik keek ook gerust een aflevering nog een paar keer opnieuw”, vertelt Daniëlle glunderend.

Geheim

David en Mara vertellen over hoe hun leven veranderd is door hun deelname aan het programma. Vooral de periode dat het programma werd uitgezonden en dat het stel hun relatie nog geheim moest houden, was niet makkelijk. “Mara kwam dan met een sjaal om en zonnebril op uit de auto gestapt, en ik hield dan in de gaten of niemand haar zag als ze naar binnen liep. Maar ja, er zijn door de polder maar twee toegangswegen, dus op een gegeven moment valt het wel op als die rode auto er weer staat. Gelukkig hield de buurvrouw haar mond”, vertelt David. 

Intussen haalt Daniëlle een T-shirt uit haar tas met de vraag of David en Mara daar hun handtekening op willen zetten. “Die wil ik dan inlijsten en ophangen”.

Na de ontmoeting met Daniëlle en haar gezin wacht David en Mara nog een speciale taak: pannenkoeken bakken voor de gasten van de Brasserie. De directie van Kakelbont had David daarvoor benaderd en hij wilde graag een steentje bijdragen. Op de eerste klanten hoeven ze niet lang te wachten. Corry Vriens en haar vriendin Joke van Vlimmeren komen vaker bij Kakelbont. “Dan drinken we een wijntje na ons fietstochtje. Maar nu komen we wel speciaal voor David hoor”, geeft Corry Vriens toe. David bakt met alle plezier een pannenkoek voor de dames, maar waarschuwt lachend dat ze van de kok waarschijnlijk lekkerder zijn. Dat maakt het tweetal niet uit want “hij is net zo knap als op de televisie”.

Daniëlle Swagemakers wacht intussen vol verwachting op de nieuwe serie ‘Boer zoekt Vrouw’. “Dat wordt weer hartstikke spannend. Ik kijk ernaar uit”.

Foto: Danielle Swagemakers won samen met haar gezin een VIP-arrangement met ‘boer David’ en zijn vriendin Mara. Bovenste rij van links naar rechts: Echtgenoot Joop, Daniëlle, David en Mara. Onderste rij de kinderen van het gezin Swagemakers: Jurgen, Wendy en Daphne.

Foto: David doet zet zich graag in voor zijn geboortedorp Dinteloord en kwam daarom pannenkoeken bakken op Zorghoeve Kakelbont.

Door Nicole van de Donk©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl